BAŞKAN ÖZEN’DEN OSB İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA.

     Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen Kaş Organize Sanayi Bölgesi ve güneş enerjisi santrali ile ilgili KUTSO Meclisi’ne açıklamalarda bulundu.

KUTSO Kasım ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Erdem Parçaoğlu Başkanlığında, KUTSO Kumluca hizmet binası meclis toplantı salonunda gerçekleşti. Başkan Yardımcı Erdem Parçaoğlu, açılış konuşmasının ardından KUTSO faaliyetleri hakkında meclisi bilgilendirmesi Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Özen’e söz verdi.

Başkan Özen konuşmasında şunları söyledi;

“1. Yılımızı başarıyla tamamladık.

Değerli meclis üyeleri, geçen yıl bu zamanlarda yaptığımız seçimin ardından yeni yönetim kurulu ve meclis olarak birinci yılımızı tamamlamanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Ülkemizi derinden sarsan sel ve deprem felaketleri, genel seçimler ve ekonomimizde yaşanan gelişmeler gibi birçok önemli olayı bu bir yıl içerisinde yaşadık. Böylesine zor bir dönemde KUTSO Meclisi olarak zor bir sınavı alnımızın akıyla tamamladık. Siz değerli üyelerimizin de desteği ile odamızı bölgemizde daha da güçlü hale getirmeye çalıştık. Emeklerinden dolayı tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

Karbon ayak izimizi sıfıra indiriyoruz.

Kumluca hizmet binamızın çatısında yapımına başladığımız 70.000W gücündeki güneş enerji santralimizin montajı tamamlandı. Artık ay sonu itibariyle hizmete alınacak. GES’in hizmete girmesiyle Kumluca binamıza ek olarak Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde bulunan temsilciliklerimizde tükettiğimiz elektriği de güneşten üretmiş olacağız. Bu sayede hem ciddi bir miktarda enerjiden tasarruf edeceğiz hem de tükettiğimiz elektriği güneşten üreterek dünyamızın korunmasına katkıda bulunmuş olacağız.

Organize sanayide çok önemli bir noktadayız.

Bölgemiz ekonomisine büyük bir ivme kazandıracağına inandığımız ve neredeyse odamızın kurulduğu tarihten beri olması için büyük emek harcadığımız Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için çok önemli bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Kaş ilçemizin Kınık Mahallesine yapacak olduğumuz organize sanayi bölgesi için görünen tüm zorlukları aşmış bulunuyoruz. Ay sonunda Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirilecek toplantı ile müteşebbis heyetin oluşturulmasına başlıyoruz. Bu adım artık Kaş-Kınık Organize Sanayi Bölgesi’nin resmen başlaması demek. Planımız 2024 yılında tüm işlemleri tamamlayarak 2025 yılı sonunda birbirinden değerli bölgemiz firmalarının organize sanayi bölgemizde hizmet vermeye başlaması. OSB’nin bölgemiz ekonomisine katabileceği gücü düşündükçe şimdiden heyecanlanıyoruz.”

MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN İSLAMLAR KIZ HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET. MÜFTÜ TOPALOĞLU'NDAN İSLAMLAR KIZ HAFIZLIK KUR'AN KURSUNA ZİYARET.

Toplantı Başkan Özen’in açıklamalarının ardından gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Editör: ADEM AYDIN