KENE UYARISI; GÖÇMEN KUŞLARLA AFRİKA'DAN GELİYOR KENE UYARISI; GÖÇMEN KUŞLARLA AFRİKA'DAN GELİYOR

   Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yayımladığı mesajla kutladı.

   MATSO Başkanı Güngör, mesajında şu ifadelere yer verdi:

   "Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin başlattığı Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı sayılan 19 Mayıs 1919 milli ruhun yeniden dirilişidir. 19 Mayıs; Atatürk ve silah arkadaşlarının bütün imkânsızlıklara rağmen Türk Milleti'nin çağdaş, bağımsız, hür bir ülkede yaşayabilmesi için emperyalizmin silah, mühimmat ve her türlü üstünlüğüne aldırmadan başlattığı Anadolu ihtilaline giden yolun giriş kapısıdır.

   Samsun'dan Anadolu'ya geçerek büyük zaferin tuğlalarını tek tek döşeyen Atatürk ve silah arkadaşları dünyadaki mazlum milletlere örnek olacak bir zafer kazanarak Türk Milleti'nin son vatanı olan Anadolu'yu düşmandan temizlemiştir; Kurtuluş Savaşı'nı zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuşlardır. Aziz hatıraları önünde saygı ile eğilirken Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.

   Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda çok önemli bir kilometre taşı olan 19 Mayıs gününü Atatürk, Türk gençlerine bayram olarak hediye etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti koruma ve yaşatma görevini de Türk gençliğine vermiştir.  Atatürk'ün de işaret ettiği gibi kendini Cumhuriyet'i korumak ve yaşatmakla görevli sayan Türk gençlerinin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun."

Editör: ADEM AYDIN