MHP Kumluca Belediye Meclis Üyeleri Kumluca Belediyesinin icralık olmasını verdiği destekle engelledi. Belediyenin İcralık Olmasını Engelledi.

   Milliyetçi Hareket Partisi Kumluca Belediye Meclis Üyeleri, Başkan Mesut Avcıoğlu'nun iki adet arsa satışı için encümene yetki verilmesi teklifine evet oyu verdi. MHP'nin evet oyu ile belediyenin mal varlığına tedbir konulması ve icra yoluyla satılmasına engel olundu. 12 AK Parti meclis üyesinin grup olarak hayır oyu kullandığı teklifte, 9 Demokrat Partili ve 3 MHP’li meclis üyesinin evet oyları ile eşitlik sağlandı. Eşitlik durumunda başkanın oyu 2 sayıldığı için, oy çokluğuyla madde kabul edildi. Kumluca Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı Mesut Avcıoğlu, başkanlığında gerçekleştirildi. Kumluca Belediye Meclisi 6 gündem maddesini görüşüp karara bağlamak için toplandı.

   Meclis toplantısında alınan kararların hayırlı olmasını dileyen Başkan Mesut Avcıoğlu, Haziran ayı içerisinde önemli günlerle ilgili mesajlar verdi. Kayseri’de düşen eğitim uçağında şehit olan Uğur Yıldız ve Gökhan Özen ile ilgili grup sözcüleri anma mesajları verdi.

   Gündemin ilk maddesinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün, Belediye norm kadrosunda bulunan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü kadrosunun ihdas edilmesi; Strateji Geliştirme Müdürlüğünün kaldırılarak yerine Gelirler Müdürlüğünün ihdas edilmesi ve Temizlik İşleri ile Park ve Bahçeler Müdürlüklerinin yönetmeliklerinin güncellenmesi konulu teklifi görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün, Belediye ile Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti (TRAC) arasında acil durumlar ve afetlerde telsiz haberleşme çevrimi hizmetlerinin Kumluca'da temini için yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi konulu teklifi görüşüldü. Teklif oy birliği ile kabul edildi. Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün, belediyeye gelir tarifelerinin bazı kalemlerinde güncelleme yapılması konulu teklifi görüşüldü. Teklif, oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Meclis, komisyon raporunu görüşmek üzere ara verdi. Aradan sonra, rapor Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geldiği şekliyle oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Proje Müdürlüğünün, Bağlık Mahallesi 1. Cadde doğu cephesinde Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği 19. Madde F Bendi Uygulaması konulu teklifi görüşüldü. Teklif oy çokluğu ile imar komisyonuna havale edildi. Zabıta Müdürlüğünün, Belediye Zabıta Tembihnamesinde değişiklik yapılması konulu teklifi oy birliği ile kabul edildi. Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün, Belediyeye mali kaynak sağlamak amacıyla muhtelif bazı taşınmazların satışı için Belediye Encümenine satış yetkisi verilmesi konulu teklif yazısı görüşüldü.

   Konu hakkında meclisi bilgilendiren Başkan Mesut Avcıoğlu, “İcra takibi başlamış alacaklar var. Darboğazdan çıkmak için 2 parsel için satış yetkisi istiyoruz. Acil yapmamız gereken işler için destek istiyoruz. Bağlık Mahallesi 100 ada 10 parsel, Mavikent 501 ada 8 parsel satışı için encümene yetki istiyoruz. Zararın neresinden dönersek kardır. İcralık olan taşınır ve taşınmazların yok pahasına satılması yerine, 2 parseli ihale ile satalım” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN DOYRAN ZAFERİ BÜYÜKŞEHİR’İN DOYRAN ZAFERİ

   Daha sonra gündem maddesi için parti gruplarının görüşleri alındı.

   AK Parti Grup sözcüsü Halil Karataş, “Size güvenimiz tam. Bizim amacımız siyaset yapmak değil. Fakat geçen dönem hunharca yapılan savurganlık aklımızdan çıkmıyor. Yer satılsın hizmete dönüşsün istiyoruz. Bizim görüşümüz ret” dedi.

   Demokrat Parti Grup Sözcüsü Erkan Karamıklı, “yok parasına satılmasına razı olamayız. O yüzden ihale ile değerinde satılması uygundur” dedi.

   MHP Grup Sözcüsü Samet Atalay ise, “Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışını kendimize kural edinerek icralık yerlerimizin yarı fiyatına satılmasına vicdani olarak izin veremiyoruz.  Bu hususta halkımıza hizmetin gecikmemesi adına bahsi geçen sadece 2 parselin satılarak acil borçlarımızın ödenmesi ve belediyemizin hizmetlerine devam etmesi adına onay veriyoruz” dedi.

   Grup konuşmaların ardından Başkan Avcıoğlu, “Geçmiş dönemde 50'ye yakın gayrimenkul satılmış, şu an burada geçmiş dönemde görev yapan arkadaşlarımızda var. Milliyetçi Hareket Partisi'ne bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

   Halil Karataş: sizin isminize karşı bir durum söz konusu değil. Fakat şöyle bir durum var. O savurganlık, düşman gelse yapmaz. Bu şekilde belediyenin kaynakları hunharca harcandı. Yer satılsın hizmete dönüşsün istiyoruz.

   Konuşmaların ardından iki adet arsanın satışı için encümene yetki verilmesi teklifi Ak Parti grubunun hayır oyuna karşılık, MHP ve Demokrat Partinin oyları ile oy çokluğu ile kabul edildi.

Editör: ADEM AYDIN