BÜYÜKŞEHİR’DEN HIZLI MÜDAHALE BÜYÜKŞEHİR’DEN HIZLI MÜDAHALE

   Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yıl boyu rutin denetimleri, bakanlık talimatları ile yılbaşı öncesi arttırıldı. Bu kapsamda, Muğla’nın 13 ilçesinde eş zamanlı olarak gıda denetimi yapıldı. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, "Muğla'da 2023 yılı içinde şimdiye kadar 25 bin 842 gıda, 310 yem denetimi yaptık. Toplamda 386 işletmeye idari yaptırım uyguladık" dedi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Muğla’nın 13 ilçesinde şok gıda denetimi yaptı. Gece mesaisi yapan ekipler 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu çerçevesinde tüketimde artış gözlenen gıda maddelerinde kontrolü ve güvenirliliği sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle üretimi ve tüketimi artan alkollü ve alkolsüz içecekler, kuruyemiş, şekerleme, pastacılık ürünleri, et ürünleri vs. gibi gıda sektörlerinde faaliyet gösteren gıda işletmelerinde denetimleri yoğunlaştırdı.

'GIDA GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SIKLAŞTIRDIK'

Yapılan denetimlerle ilgili açıklama yapan Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları ile dönemler halinde farklı ürün gruplarına yönelik denetimlerimizi hem arttırdık hem de mesai mefhumu gözetmeksizin yaptık. Tüm gayemiz vatandaşlarımızın sağlığını korumak, güvenilir gıda arzını sağlamaktır. Yeni bir yıla gireceğimiz pazar günü yaklaştıkça alışveriş yapmaya başlayan vatandaşlarımızın gıda güvenliği için çalışmalarımızı sıklaştırdık. Dolayısıyla halkımızın daha çok alışveriş yaptığı gıda satış yerlerine, üretim yerlerine ekiplerimizle birlikte denetimleri yapıyoruz. Bakanlığımızın yoğun çabasına biz de ilimizdeki denetimlerimizle katkı koymaya çalışıyoruz. Muğla’da 2023 yılı içinde şimdiye kadar 25 bin 842 gıda, 310 yem denetimi yaptık. Toplamda 386 işletmeye idari yaptırım uyguladık. Altını çizerek tekrar yinelemek isterim ki gıda denetiminde en iyi denetim tüketicinin yaptığı denetimdir. Olumsuz durumla karşılaşan tüketicilerin, Alo 174 Gıda Hattı'na veya '0501 174 0 174' numaralı telefona ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Herkese şimdiden sevdikleriyle sağlıklı, mutlu ve güzel bir yıl diliyorum" dedi.

Editör: ADEM AYDIN