Antalya’nın Kaş İlçesi Kaymakamı Ulaş Akhan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Kaş İlçe Kaymakamı Akhan’ın mesajı şöyle;

“ Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 100’üncü yıldönümü. Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz, Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir. 19 Mayıs 1919 Anadolu'da yeni Türk Devleti'nin fiilen temellerinin atıldığı gündür ve Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin başlangıcıdır.

Atatürk, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni Türk gençliğine emanet etmiştir. 19 Mayıs, gençlik; gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi milli kararlılık ve bilincin kıymetli eseri Cumhuriyet’in bugünkü ve yarınki neslin demir ellerinde her an yükselip sağlamlaşacağına olan itimadımız tamdır. Birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Bayrağımız hür olarak vatan toprakları üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı sevgi, saygıyla kutluyorum."

 
 
Editör: TE Bilisim