Antalya’nın Kaş İlçesi’nde, Kaş Emniyet Müdürlüğü Trafik ekipleri ve Kaş Jandarma Komutanlığı Trafik Timi ekipleri tarafından Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında, Trafik eğitimi düzenlendi.

  Kaş Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, Trafik Haftası dolayısıyla öğrencilere yönelik olarak ortak trafik eğitimi düzenledi. Eğitime, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı trafik ekipileri, Kaş esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, aynı zamanda Kaş’ta yılın şoförü seçilen 48 yıllık ehliyet sahibi, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Demirtepe de katıldı.

   Kaş Emniyet Müdürlüğü ve Kaş Jandarma Komutanlığı ekipleri, Kaş İlçesi’nin Ova, Kınık ve Çukurbağ mahallerindeki tüm okullarda görev yapan 90 öğretmen ve öğrenim gören 700 öğrenciye eğitim verdi. Eğitimde, özellikle yayaların haklarını ve uyması gerek kuralları belirten “ Dikkatli geç, yaşamayı seç”, “Hak ver, öncelik ver”, “Sen de bir yayasın”, “Hatalı sürücüye kırmızı düdük,” “ Öncelik hayatın, öncelik yayanın” gibi pankartlar taşındı. Yayaların uyması gereken kurallar, okul servis araçlarında binme, inme, araçlara oturunca emniyet kemeri bağlama, araçlar hareket halinde iken uymamız gereken kurallar hakkında eğitim verildi.

   Trafik levhaları, trafik işaretleri, trafik kontrollerinde kullanılan alkolmetre, radar cihazı, dur ve geç levhaları ve sorgu tableti tanıtıldı. Öğrencilere, trafik kuralları konusunda eğitici broşürler dağıtıldı. Küçük hediyeler verildi. Öğrencilerin soruları yanıtlandı. Uygulama yaptırıldı.  Öğrencilerin eğitiminden sonra, velilere de eğitim verildi. Yılın sürücüsü seçilen, Kaş Ulaştırma Hizmetleri Odası Başkanı Mustafa Demirtepe ödüllendirildi.  Eğitimler, hafta boyunca devam edecek.
  
 
Editör: TE Bilisim