1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu kapsamında Milli Bayram ilan edilen Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 93'üncü yılı, yurt genelinde olduğu gibi Kaş’ta da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

 Etkinlikler 1 Temmuz Pazartesi günü sabah saat 09.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek olan çelenk töreni ve şehitler anısına denize çelenk bırakılması ile başlayacak. Kutlama programı 17.30’da Kaş Limanında alanında çeşitli etkinlikler devam edecek. Etkinlik kapsamında yüzme yarışları, yağlı direk yarışları, fly board gösterisi ve  tekne yarışları etkinlikleri düzenlenecek.
 
Kaş Liman Başkanı Salahattin Erdemir Kabotaj Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada " Ülkemizde, 20 Nisan 1926 Tarihinde TBMM'de kabul edilmiş olan Kabotaj Kanunu, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe girmiş ve bu kanun, Türkiye limanları ve sahilleri arasında yük ve yolcu taşınması ile kılavuzluk ve römorkaj hizmetleri, Türk vatandaşları ve Türk bayrağı taşıyan gemilerce yapılır' hükmünü getirerek daha önceden yabancılara açık olan bu faaliyetleri bundan böyle sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapabileceğini belirtmiştir " dedi.
 
Kaş Liman Başkanı Salahattin Erdemir açıklamasının devamında Kabotaj Bayramı kutlama etkinliklerine tüm Kaş’lı vatandaşları davet etti.

 
Editör: TE Bilisim