Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen, 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali'nde sona gelindi. Festivalin perdesi 26 Mayıs Cuma akşamı Romanya'nın 'Takma Kafanı' adlı oyunu ile kapanacak.

   Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği '12 Öfkeli' adlı oyun ile başlayan festivale Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Bursa, Erzurum devlet tiyatroları ile Romanya'dan Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, Kazakistan'dan Kazak Devlet Akademik Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Yunanistan'dan Art Vouveau Tiyatrosu ve Küba'dan Ecos Company Tiyatrosu katıldı.

8ab9284062a1102e643025b9d08d7bb4

   OYUNLARA YOĞUN İLGİ

   İzleyici ilgisinin yoğun olduğu 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali'nde küçük ve büyük salonlarda boş koltuk kalmadı. Festival süresince Ankara Devlet Tiyatrosu '12 Öfkeli', Kazak Devlet Tiyatrosu 'Karagöz', İzmir Devlet Tiyatrosu 'Şerbet Hanımın Deli Aşkları', Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Ana-Dolu', Bursa Devlet Tiyatrosu 'Othello', Yunanistan Art Vouveau Tiyatrosu 'Ay'daki İlk Çift', Van Devlet Tiyatrosu 'Scapın'in Dolapları', Küba Ecos Company Tiyatrosu 'Bernarda, Hayır' adlı eserleri Antalyalı tiyatrosever ile buluşturdu.

   Festival, 25 Mayıs Perşembe akşamı İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyacağı 'Kafkas Tebeşir Dairesi', 26 Mayıs Cuma akşamı Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu'nun sahneleyeceği 'Takma Kafana' adlı oyunlarla sona erecek.

   ÇOCUKLARA EĞİTİM

​​​​​​​KOLOMBİYALI SANATÇIDAN VATAN KAHVESİ  DUVARINA RESİM ÇALIŞMASI ​​​​​​​KOLOMBİYALI SANATÇIDAN VATAN KAHVESİ  DUVARINA RESİM ÇALIŞMASI

   Tiyatro oyunlarının yanında Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve Uluslararası Kukla ve Gölge Oyunları Birliği (UNIMA) üyesi Durmuş Benli de Karagöz- Hacivat Gölge Oyunu Tasvir Yapım ve Oynatımı Atölyesi'nde, Gökçesu Ulukut ile Selge Ezgi Zından da Kukla Yapım Atölyesi'nde 6-12 yaş arası sanatsever çocuklara eğitim verdi.

Editör: ADEM AYDIN