'POLİSİM' YALANIYLA 5 MİLYON LİRA ALDI, GERÇEK POLİSE YAKALANDI

   Antalya'da M.A.B. adlı dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtıp 2 yabancı uyruklu kişiyi 5 milyon lira dolandırdı. Dolandırıcı düzenlenen operasyonla gerçek polislere yakalandı.

   Aradıkları kişileri, "Kimlik bilgileriniz terör örgütü tarafından kullanılıyor" yalanıyla kandırılan kişilere bu kez yabancılar da eklendi. Antalya'da M.A.B. adlı dolandırıcı, yabancı uyruklu S.S. ve B.S. isimli kişilere ulaşıp, "Ben polisim, kimlik bilgileriniz terör örgütünce kullanılıyor, terör eylemlerine karışmışsınız. Size yardım edeceğim" yalanıyla baskı kurdu. İki yabancıyı ikna eden ve evlerindeki yaklaşık 5 milyon değerindeki ziynet eşyası ve dövizi poşete koyduran dolandırıcı, paraları aldıktan sonra kayıplara karıştı. Yabancı çiftin şikayeti üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde harekete geçen Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Bürosu dedektifleri, para ve ziynet eşyasını alanın M.A.B. olduğunu tespit edip operasyon düzenledi ve saklandığı yerde yakaladı.

   Polis, operasyonda yaptığı aramada 24 bin Amerikan Doları'nı da el koydu. Gözaltına alınan dolandırıcı çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.  

504b7900dfc22b47d8d80c6bb7be44d7

UYUŞTURUCU BASKINI YAPILAN EVDE GÜVENLİK KAMERALI ÖNLEM UYUŞTURUCU BASKINI YAPILAN EVDE GÜVENLİK KAMERALI ÖNLEM

Editör: ADEM AYDIN