Antalya’nın Demre İlçesi’nde 31 Mart yerel seçimleri öncesi, mevcut belediye başkanı Süleyman Topçu’nun seçim ofisine astırdığı afiş, gündeme oturdu. Asılan afiş üzerine, iki aday söz dalaşına başladı. Afiş, söz kavgasını ateşledi.

   Siyasete 1995-2000 yılları arasında ANAP İlçe Başkanı olarak başlayan mevcut Demre Belediye başkanı Süleyman Topçu, 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde ilk kez Demre Belediye Başkanı seçildi. 2009 yılında tekrar DYP’den,2014 yılında yapılan seçimlerde Ak Parti’den üçüncü kez başkan seçildi. 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde tekrar Cumhur İttifakı’nın adayı olarak Ak Parti’den Demre Belediye balkanı adayı olarak gösterildi. Topçu, rakibi Millet İttifakı adayı İyi Partili avukat Okan Kocakaya’yı birazda taşlayan bir seçim afişi hazırlatarak seçim bürosuna astırdı. Topçu’nun afişinde “ Topçu’yla gece dövüşsek sabah kahvaltıyı beraber yaparız. Avukatla dövüşsek altı ay içeride yatarız” yazıyor.

   Topçu’nun astırdığı bu afişe kızan İyi Partili Avukat Okan Kocakaya; işte Demre’deki seviye bu. Halk bunu takdir edecek, değerlendirecek dedi.

   Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu; evet afişi ben astırdım. Afişin üzerinde yazan sözler doğru. Bana avukat deme. Bunlar adamın derisini yüzerler. Avukat Adem Tolunay’ın damadı. Onun kim olduğunu bilen biliyor. Bir adamın evine icra götürdüler. 200 bin liralık malını 50 bin liraya aldılar dedi.

   Topçu’nun bu iddialarına karşı Millet İttifakı adayı avukat Okan Kocakaya; aslında söylediği sözlerle başkan kendisini tarif etmiş. Bunlar siyasi iddialardır. Bunların bir tanesini ispat etmeyen adam müfteridir. İftira edilmesi, o işin gerçek olduğu anlamına gelmez. 31 Mart akşamının korkusu sardığı için bunları söylüyor. Biz de onunla ilgili birçok şeyi iddia ederiz. Ama hiçbir zaman onun seviyesine inmeyiz. Ben de söyleyeyim; “ Benimle kavga ederseniz oturur sohbet edersiniz, Sayın Başkanla kavga ederseniz dayak yersiniz. Bunun örneği o kadar çok ki dedi.
  

 
Editör: TE Bilisim