KADINLARIN MEME KANSERİNDE EN MERAK ETTİĞİ 5 NOKTA KADINLARIN MEME KANSERİNDE EN MERAK ETTİĞİ 5 NOKTA
RAMAZANDA GIDA İŞLETMELERİ SIKI TAKİP ALTINDA
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ramazan ayında 300 gıda denetçisiyle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şekerli mamuller, et ve süt ürünlerinin yapıldığı işletmelere yönelik kontrollerini artırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, yıl boyu gerçekleştirilen gıda denetimleri Ramazan ayında sıklaştırıldı. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün gıda denetim ekipleri, Ramazan ayında unlu mamuller, ekmek, tatlı, şekerli mamuller, et ve süt ürünlerinin yapıldığı işletmelere yönelik kontrollerini artırdı. Görevliler Ramazan boyunca fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmeleri takip edecek. Ekmek ve pidede gramaj kontrolleri gerçekleştirecek.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, şunları söyledi:"Gıda güvenliği bizim için çok önemli. Bu kapsamda 19 ilçede sürekli denetimler yapıyoruz. Geçen yıl yaklaşık 62 bin denetim yaptık. Rastladığımız olumsuzluklara idari para cezası uyguluyoruz. Yılın ilk 3 ayı 13 bin denetim yaptık. Ramazan ayında vatandaşlarımızın daha çok tükettiği ürünlere yönelik denetimlerimi sıklıkla sürdürüyoruz. 300 gıda denetçisiyle denetimlerimizi yapıyoruz. Alo 174 Gıda hattına ulaşan şikayetleri denetliyoruz."
Antalya'da 19 ilçede yaklaşık 300 görevliyle 3 ayda 13 bin 571 denetim gerçekleştirildi. Denetimlerde mevzuata aykırı hareket eden 206 işletmeye 2.7 milyon lira ceza uygulandı. Kentte geçen yıl yapılan 61 bin 271 denetimde 18 bin 157 numune alındı. Denetimlerde 1072 işletmeye 13.6 milyon lira ceza uygulandı

Editör: TE Bilisim