REZENE ÇAYININ FAYDALARI

   Anne sütünü artıran rezene çayı sindirimi destekleyip ve tansiyonu da dengeler. Solunum hastalıklarında rahatlatıcı olabilir.

Rezene çayının çok fazla sağlık yararı vardır. Çeşitli antioksidanlar ve son derece yararlı olan diğer bileşikleri içerir. Faydalarından birkaçı, sindirim işleyişini geliştirme, gelişmiş bağışıklık ve göz sağlığını içerir.

Aslında rezene çayının sağlık özellikleri o kadar popülerdi ki, Hindistan ve Çin gibi ülkelerde yılan ve böcek ısırıklarını tedavi etmek için kullanılıyordu. Hatta Antik Yunanistan’da bile, Olimpik atletler dayanıklılığı artırmak ve uzun ömürlülüğü desteklemek için rezene kullanıyordu.

Bu noktada siz de; A, B kompleksi, C ve D vitaminleri, amino asitler ve diğer birçok besin açısından zengin olan rezeneyi, beslenmenize dahil etmek isteyebilirsiniz.

Enfeksiyonlara karşı iyileşme sağlar.

Kan basıncını düzenlemeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenler, bağırsakların daha iyi çalışmasında yardımcı olur.

Uyumadan önce içilen rezene çayı metabolizmayı hızlandırmada etkilidir. Bu yüzden kilo verme süreçlerini olumlu etkiler.

Kaslarda gevşeme ve rahatlama sağlar.

Doğal bir idrar söktürücü görevi görür.

Vücutta biriken toksinlerin doğal yollar ile dışarı atılmasında etkili olur.

Rezene çayı ile yapılan göz pansumanı gözlerde meydana gelen şişkinliklerin inmesini sağlar.

Kansızlığa iyi gelebilir.

Cilt hücrelerini yenileyerek daha canlı bir görünüme kavuşmasını sağlar.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Sindirim sorunlarına yardımcı olabilir.

İshal ve kabızlığı iyileştirebilir.

İltihap karşıtı etkileri olabilir.

NEDEN MUTSUZ VE YORGUNUZ? NEDEN MUTSUZ VE YORGUNUZ?

Uyku kalitesini artırabilir.

Antioksidan etkileri olabilir.

Görme sağlığına iyi gelir.

Bağırsakları temizler.

Ağız sağlığını korur.

Kan şekerini dengeler. Kalp sağlığını destekler.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Solunum problemlerini rahatlatabilir.

Hormonal yapıyı dengeler.

Kansere karşı koruyabilir.

Zayıflamaya yardımcı olabilir.

Kemik erimesini önleyebilir.

Kolik bebekleri rahatlatır.

Libidoyu güçlendirir.

Regl ağrılarını hafifletir.

Vücutta bulunan serbest radikallerin yarattığı etkiler ile antioksidan maddeler arasındaki denge, zaman zaman bozulabilir. İmmün sistemin zayıflamasına bağlı olarak bazı sağlık problemlerine yol açabilen bu durum, bitkisel çaylarla dengelenebilir. Ancak bu ürünlerin az miktarda tüketilmesi farklı sağlık sorunlarının oluşmaması için son derece önemlidir. Düzenli olarak kullanılan ilaçların varlığında bitki çayları, hekime danışılarak kullanılmalıdır. Rezene çayı da şifalı bitki çaylarından biridir. Anemi olarak tanımlanan kansızlığa da iyi geldiği düşünülen rezene çayının, ses kısıklığının giderilmesine ve toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu düşünülür. Depresyon ve anksiyete gibi ruhsal problemlere de iyi geldiği düşünülen rezene çayı, kasları gevşeterek kişinin rahatlamasını sağlar. İdrar söktürücü özelliği olduğu için ödem oluşumunu engeller. C vitamini bakımından zengin olan rezene çayı, cilt dokusunu yeniler ve kolajen yapının oluşmasını sağlayarak cildi canlandırır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olduğundan olası enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak vücudu korur.

Editör: ADEM AYDIN