Kaş ve Demre ilçelerinin ortasında çiftliği bulunan işadamı Atakan Gedikoğlu, şair Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' adlı şiirini dev bir panoya yazdırarak çiftliğine diktirdi. Tarancı'nın şiiriyle insanlara mesaj vermek istediğini söyleyen Gedikoğlu, "İnsanlarımız bu şiiri okusun. Bu şiirdeki gibi, birbirini sevsin, barış içinde yaşasın" dedi.

    Antalya’nın Kaş ve Demre İlçesi sınırlarındaki Sarılar Mahallesi ve Yavu Mahalleri arasında çiftliği olan İşadamı Atakan Gedikoğlu çiftliğinde diktirdiği panoya ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirini yazdırarak topluma barış, memleket sevgisi mesajı verdi.

   İstanbullu olan Atakan Gedikoğlu, Demre-Kaş ana karayolu kenarındaki 104 dekarlık “Kır Çiçeği” adlı çiftliğinde yaşıyor. İstanbul’da mütahitlik yaptıktan sonra yıllar önce çiftliğini kurdu. Çiftliğin ana yolu kenarına, 3X 8 metre ebedında bir pano diktirdi. Panoya, ünlü şairimiz Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket İsterim” şiirinin tamamını büyük puntolu harflerle, yoldan geçenlerin okuyacağı şekilde yazdırdı. Yoldan geçenlerin dikkatini çekti. Birçok kişi arabasından inerek şiiri okumaya başladı.

  Çiftliğinde ceviz, ayva, keçiboynuzu yetiştiren, tavukçuluk yapan, yeni büyük baş hayvan yetiştirmeye hazırlanan ve doğanın içinde yaşamını sürdüren Gedikoğlu yaptığı konuşmada” Benim güzel ülkemde kardeş kardeşi vuruyor. İnsanlar birbirine düşmen olmuş, kin ve nefret  içindeler. Ben de, çok sevdiğim Cahit Sıtkı Tarancı’nın Memleket İsterim şiiri ile insanımıza bir mesaj vermek istedim. İnsanlarımız bu şiiri okusun. Bu şiirdeki gibi, birbirini sevsin, barışı içinde yaşasın. Kardeş kavgası olmasın. İnsanlarımız doğayı, kuşları, dereleri, ağacı, ormanı sevsin istedim. Dilerim bu mesajı birçok insanımız alır. Bu mesaj yerine ulaşır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim