Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında geçen yıl cinayete kurban giden Fulya Özdemir anısına da sergi açıldı.

 CHP, Kaş Kadınları Platformu ve Eğitim-Sen tarafından Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik yapıldı. Emin Erdem Meydanı'nda bir araya gelen bir grup kadın, Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü. 'Şiddete sıfır hoşgörü', 'Oğlumun şehit ya da kahraman olmasını istemiyorum', 'Kadına yaşam özgürlüğü', 'Kadın cinayetleri politiktir' gibi pankartlar taşıyan kadınlar adına Cumhuriyet Alanı'nda basın açıklamaları okundu.

CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş'ın da destek verdiği kadınlar daha sonra Kaş Kültürevi'ne kadar yürüdü. Burada, Kaş Fotoğraf Dostları Topluluğu'nun kadın fotoğrafçıları tarafından çekilen 'kadın' konulu fotoğraf sergisi açıldı. Sergide Figen Akyıldız, Semra Yılmaz, Sinem Yıldız, Zeynep Melikoğlu, Hayriye Yüksel, Yıldız Kalkan, Saniye Benlioğlu, Serap Tuna ve Arzu Coşkun'un çektiği 50 kadın fotoğrafı yer aldı. Anadolu kadınının yaşamının yansıtıldığı sergi 20 Mart'a kadar açık kalacak. Sergi geçen yıl 15 Ekim'de Kaş'ta cinayete kurban giden Fulya Özdemir anısına açıldı.

 Serginin açılışının ardından belgesel film gösterimi yapıldı.






Editör: TE Bilisim