ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İLÇELERDE KREŞ SAYISINI ARTTIRIYOR ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ  İLÇELERDE KREŞ SAYISINI ARTTIRIYOR

VALİ YAZICI: ANTALYAMIZI SAĞLIK ALANINDA DA 1 NUMARA YAPACAĞIZ

Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Kepez Devlet Hastanesi'nin Hemodiyaliz Ünitesi'nin açılışını yaptı. Vali Yazıcı, "Sağlık alanında gücümüze güç katmaya tüm hızımızla devam ediyoruz. Turizmin öncü şehri Antalya'mızı sağlık alanında da bir numara yapacağız" dedi.

Turizmin başkenti Antalya, güçlü sağlık altyapısıyla da adından söz ettirirken, sağlık alanındaki yatırımlarla gücünü güç katmaya devam ediyor. Bu kapsamda Vali Ersin Yazıcı, Kepez Devlet Hastanesi'ndeki Hemodiyaliz Ünitesi açılış törenine katıldı. Açılış töreninde Vali Yazıcı'ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Başıbüyük ve vatandaşlar eşlik etti.

SON 20 YILDA ATILAN ADIMLARIN MEYVESİ

Konuşmasına özellikle son yıllarda sağlık alanında büyük gelişmeler kat edildiğini söyleyerek başlayan Vali Yazıcı, "Sağlık deyince 31 yıllık bir mülki amir olarak biraz nostalji yapmak istiyorum. 1992 yılından bu yana Mülki Amir olarak görev yapıyorum. O yıllarda vatandaşlarımızın sağlık alanında ne tür mağduriyetler yaşadığını çok iyi biliyorum. Hem bina olarak hem de ekipman olarak sağlık merkezlerimiz yetersizdi. Şimdi ise o günlerden bu günlere geldik. Son teknoloji binalar ve son teknoloji ekipmanlarla vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz. Rabbime şükürler olsun. Sağlık alanında öyle bir noktaya geldik ki, önceden yurtdışında örnek gösterilen hastaneler artık ülkemizde. Dünya ile rekabet edebilecek hatta geçebilecek bir sağlık sektörümüz var. Artık insanlar tedavi olmak için ülkemize, Antalya'mıza gelir. Şükürler olsun bu günleri gördük. Sağlık alanında son 20 yılda atılan adımlar meyvesini vermeye başladı" dedi.

'SAĞLIKTA GÜZEL BİR İVME YAKALADIK'

Tüm vatandaşların en iyi sağlık hizmetini hak ettiğini söyleyerek konuşmasına devam eden Vali Yazıcı şunları söyledi;"Hem insan anlamında hem de teknik donanım anlamında güçlü bir sağlık altyapımız var. Bu konuda büyük yol kat ettik. Sağlıkta güzel bir ivme yakaladık. Bu sebeple tüm çalışanlar olarak sorumluluğumuzda arttı. Artık sağlık sektöründe seviyemizi çok yukarılara çıkardık. Büyüklerimizin 'Allah gördüğünden geri koymasın' diye bir sözü vardır. Ben de diyorum ki, sizlerin sayesinde sağlıkta çok iyi bir noktaya geldik. Lütfen bizi gördüğümüzden geri koymayın. Tüm vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetini anasının ak sütü gibi hak ediyor. Bunu en iyi şekilde yapıyoruz, yapmaya da devam edelim."

'ANTALYA'MIZ ŞİFA BULUNAN BİR ŞEHİR OLACAK'

Antalya'nın sağlık alanında yapılan yeni yatırımlarla gücüne güç kattığını vurgulayan Vali Yazıcı, "Devletimiz bize bu güzel binaları, bu güzel donanımları kazandırıyor ancak sağlık sektöründe insan unsuru da çok önemli. Geldiğimiz nokta şuan için iyi. Umuyorum ki, daha da iyi yerlere gideceğiz. Antalya'mız dünyada sağlık alanında birçok operasyonun yapıldığı, birçok rehabilitasyonun gerçekleştirildiği yani kısaca şifa bulunan bir şehir olacak. Allah ömür verirse bunu da en kısa zamanda göreceğiz. Bu millet hizmetlerin her zaman en iyisini hak ediyor. Bizler de yaptığımız çalışmalarla sağlık alanında gücümüze güç katmaya tüm hızımızla devam ediyoruz. Turizmin öncü şehri Antalya'mızı sağlık alanında da bir numara yapacağız. Bu altyapımızı inşallah el birliğiyle daha da güçlendirmek için çalışacağız. Tüm sağlık çalışanlarımıza yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Diyaliz merkezimizin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Açılış konuşmaları sonrası Vali Yazıcı ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek Kepez Devlet Hastanesi Hemodiyaliz Ünitesi'nin açılışını yaptı. Diyaliz merkezini gezen Vali Yazıcı, merkezde tedavi gören 74 yaşındaki Fatım Bülbül ile bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Editör: ADEM AYDIN