Antalya Turizm Fuarı (ATF)’nın “İç Pazar Fark Yaratır” oturumunun konuşmacılarından Gezinomi Genel Müdürü Deniz Selen Kılıçözgürler, “Gezinomi genç bir şirket, emin adımlarla ve belki “yavaş” ilerliyor. Fakat biz Gezinomi olarak riskini ölçemediğimiz hiçbir işte yokuz.” dedi.

“GEZİNOMİ OLARAK RİSKİNİ ÖLÇEMEDİĞİMİZ HİÇBİR İŞTE YOKUZ”

Kılıçözgürler, iç pazarda rekabetin ilerleme sürecini değerlendirirken, “Bizim şirketimiz genç bir şirket. Dolayısıyla bir rekabet heyecanı var. Fakat yine bahsettiğim gibi ölçemediğimiz bir şeyi yönetme taraftarı değiliz. Şirket olarak en önemli kaslarımızdan biri finansal modeldeki iddialı çalışma modeli. Sadece turizmde olsaydık bu heyecan bizi başka bir yere götürebilirdi ama orada bizi frenleyen, bir taraftan finansal modeli kurarken bir taraftan markaya yatırım yaparken bir taraftan da fiyat dediğimizde o iş, o ekosistemde olmuyor. Dolayısıyla heyecanımız finansal modelimizle kol kola gitmek üzerine kurulu. Şu an kontrat dönemi, heyecanlı günler geçiyor. Fakat biz Gezinomi olarak riskini ölçemediğimiz hiçbir işte yokuz. 2024’te ürün çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

“FAALİYETİMİZİ MERKEZİMİZE KOYUP FİNANSAL MODELLERLE DESTEDİK”

Selen Kılıçözgürler, Gezinomi’nin genç bir şirket olarak emin adımlarla ilerlediğini belirterek, şunları söyledi: “Burada dikkat edilmesi gereken ve sektör paydaşlarımızla burada paylaşabileceğim şey; yatırımlarımız. Son 2 yılda modelimizi sadece faaliyetten ziyade, ana faaliyetimiz iç pazar olmasına rağmen burada nasıl farklılaşırız ve ne olursa daha fazla sektöre katkı sağlamış oluruz diye düşünerek bu panelin konusuna değinmiş olduk. Biz bu gücü kendi grubumuzdan da almış olduk. Ercan Şirketler Topluluğu 15 bin kişinin çalıştığı, 5 ana faaliyet alanının yönetildiği, turizmin de bunlardan ikinci ana sektör olduğu bir şirket. 1965’te madencilikle başlıyor, daha sonra turizme yatırım yapılıyor ve otelcilikle devam ediyor. Acente ve daha sonra operatörlüğe geliyor. Ben 2 yıldır yönetim kurulundayım, bir buçuk yılı aşkın süredir genel müdür olarak görev yapıyorum. Biz, faaliyetimizi merkezimize koyup finansal modellerle destekledik. Bu nedir? Birincisi, bir yatırım markamız var ve bir iştirakız, sigorta firmamız var iştirakız. Yüzde yüz kendimizin sahip olduğu bir organizasyon firmamız var.”

CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM: “DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN TASARRUF TEDBİRLERİ" CHP ANTALYA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ERDEM: “DOSTLAR ALIŞVERİŞTE GÖRSÜN TASARRUF TEDBİRLERİ"

“GEZİNOMİ OLARAK BÜTÜN TUŞLARA BASIYORUZ”

Gezinomi’nin bu yıl hedeflerinin üzerinde ilerlediğini söyleyen Kılıçözgürler, “En son olarak da geçtiğimiz aylarda bir otelde kiralama şirketi kurduk ve orada da satın alma ve kiralama süreçlerimize başladık. Bunu iç pazara duyduğumuz güveni anlatmak için söylemek istiyorum. İç pazara bu güvenimiz olmasa, bu yatırıma bu finansal desteği vermeyiz. Dolayısıyla bizim sektöre bakış açımız bu. Bizim için 2022 iyi geçti hedeflerimizin üzerinde kapattık, bu yıl da hedeflerimizin üzerinde gidiyoruz. Bizim baktığımız yerden bu işin tek bacak böyle gitmeyeceği, kendi yönetim kurulu başkanımız da dahil, bunu ürün çeşitliliği, portföyde de böyle yapmamız gerektiğini düşünerek böyle bir finansal model kurduk. Bunun bir bacağı da teknoloji oldu. 10 milyonun üzerinde bir bütçe ayırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. 2024’e giden yolculuğumuzdaki durum bu. İç pazar fark yaratır mı, yaratır ve biz Gezinomi olarak bunu yapmak için bütün tuşlara basıyoruz. Sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü organizasyonda ve iş birliğinde, göreve çağrıldığımız her yerde olacağımızı paylaşmak istiyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: ADEM AYDIN