Antalya CHP Büyükşehir Başkan Adayı Muhittin Böcek, projelerini açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Muhittin Böcek, Antalya’yı geliştirecek, Antalyalıyı mutlu edecek 77 büyük projesini CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle açıkladı.

Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen proje tanıtım toplantısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, milletvekilleri, İYİ Parti yöneticileri, 19 ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda Antalyalının katıldı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  konuşmasının daAntalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'e övgülerde bulunarak, “Antalya'nın bir belediye başkan adayı var, adı Muhittin Böcek. Böcek alın teri döktü, emek harcadı, çalıştı, mücadele etti. Bir başarı öyküsü var. Konyaaltı'nı Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirdi. Şimdi de 'Bütün Antalya'yı kucaklayacağım' diyor, 'Antalya'yı dünyanın markası haline getireceğim' diyor. Biz kendisine güveniyoruz. Antalya'nın turizm konusunda olağanüstü artıları var. Tarım konusunda, iklim konusunda artılar var. Sanat, birikim kenti. Aynı zamanda sanayi kenti, yani her şeyi var. Bütün mesele her şeyin olduğu Antalya'yı dünya markası haline getirmektir” dedi.

ULAŞIM PROJELERİ

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan sonra sahneye çıkan CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek, 6 ana başlık altında topladığı 77 vizyon projesini tanıttı. Şehircilik, İmar ve Ulaşım projelerini anlatan Başkan Böcek, “19 İlçeyi kapsayan Ulaşım Ana Planı’nı ve İmar Planı’nı yapacağız. Ulaşım Ana Planı’na göre Konyaaltı-Kundu, EXPO-Kundu, Kundu-Belek hattında raylı sistem yapacağız. Lara’ya kruvaziyer, Boğaçayı’na marina yapmak yerine mevcut liman büyütülecek. Lara Kent Parkı ve Lara sahili tüm halkımıza kazandırılacak. 100. Yıl Bulvarı’nın Antalyaspor kavşağı ve Falez kavşağı arasındaki alan kültür sanat etkinliklerinin yapılacağı bir mekan olacak. Antalya’nın afet toplanma merkezini kuracağız. Trafik kaynaklı sorunlar Akıllı Ulaşım Sistemleri kullanarak çözülecek. Antalya’nın Otopark sorunu kalmayacak. Kırcami planı ve altyapısı önceliğimiz olacak. Akıllı Kent Antalya projesi hayata geçecek. Müzeler Adası kuracağız. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar 24 saat ışı ışıl bir Antalya olacak. Kırsal bölgelerin imar planlarını tamamlayarak, sosyal hayatı geliştireceğiz. Afetlerde vatandaşımızın yardımına koşacağız. Kent Müzesi alanını yeniden kurarak kent hayatına kazandıracağız. Antalyaspor ve Alanyaspor’a yaz kampı tesisleri yapacağız. Engelli vatandaşlarımıza ulaşımda engel olmayacak. Kent mobilyaları, heykeller ve oturma alanlarına estetik hale getireceğiz. Tüm ilçelerde yaya ve bisiklet yolları tamamlanacak. Turizm çalışanlarına ring hattı kuracağız” dedi.

İSTİHDAM YARATACAK, HAYATI UCAZLATACAK PROJELER

İstihdam yaratacak ve hayatı ucuzlatacak projelere değinen Başkan adayı Böcek, “Halk su ile suya harcanan para azalacak. Su’dan elde ettiğimiz gelirin bir bölümünü kentimizin takımı Antalyaspor’a aktaracağız. Halk Mama ile çiftçimizden alacağımız taze meyve ve sebzeleri bir kavanoza koyacağız ve Antalyalıya ulaştıracağız. Halk süt ile üreticiden alacağımız sütü ekonomik fiyatlarla çözeceğiz. Antalyalı besicimizin hayvanını ilk elden alacağız ANET tesislerinde hijyenik ortamda hemşehrilerimize ulaştıracağız. Halk yem projemizi ile çiftçimiz kaliteli ve ekonomik yemle tanışacak. Üniversite öğrencilerinin evinden alınan suyun ilk 5 metreküpünü belediye ödeyecek. Hem okuyup hem çalışmak isteyen öğrencilerimize istihdam sağlayacağız. Kadın destek merkezleri kurarak, kadınlarımızın ürettiklerini halkla buluşturacağız. Kıyı şeridindeki her ilçeye su ürünleri halleri, balık pazarları ve çekek yerleri oluşturacağız. Tüm ilçelerde ekonomik kreşleri açacağız” diye konuştu.

TURİZM VE ÇEVRE

Başkan adayı Böcek, Turizm ve çevre projelerini yönelik ise “Balbey, Haşim İşçan ve Kaleiçi Dönüşüm Projesi vatandaş işbirliği ile yapılarak Kale Kapısı canlanacak. İlçelerin arıtma tesisi problemi çözülerek, kaybedilen Mavi Bayrakları yeniden kazanacağız. Kültür ve inanç turizmini geliştireceğiz. Antalya’da kış turizmini canlandırmak adına Tahtalı Dağı ve Saklıkent Bölgelerine günübirlik tesisler kuracağız. Antalya’nın belirli bölgelerine şehrimize özgü turunçgil, lavanta, likya lalesi, ful, Arap yasemini ve hanımeli gibi bitkiler dikeceğiz. Antik yürüyüş yollarını bakımları yapılacak. Alanya Kalesi’ni UNESCO’nun kalıcı listesinde yer alması için gerekli çalışmayı yapacağız. Deniz süpürgesi ve deniz denetim tekneleriyle denizimiz tertemiz olacak. Kaş-Kalkan Bölgesi’nde tıbbı şifa bahçesi kuracağız. Antik kentlerimize altyapı ve ulaşım imkanı sağlayacağız. Tarihi ve turistik mekanlarımıza üstü açık otobüslerle turlar düzenleyeceğiz. Her yeni doğan bebeğimiz için bir fidan dikeceğiz” dedi.

TARIM PROJELERİ

Tarım projelerini anlatan Muhittin Böcek, “Sera atıkları hem gübreye hem de biyogaza dönüşecek. Sera yatırımlarındaki sorunları çözeceğiz. Tarımsal sulamada elektrik bedava olacak. Belediyenin tarım araç ve makine parkı zenginleştirilecek, çiftçilerin ihtiyaçları karşılanacak. Kooperatif hizmet birimleri aracılığıyla ilaçlama, gübreleme ve bakımlarını uzmanlarımızla yapacağız. Belediyemiz tarafından soğuk hava depoları yapılacak. Seralarda üretilen ihtiyaç fazlası ürünler için domates püresi ve konsantresi tesisi kuracağız. Güneş enerjili kurutma tesisi kuracağız. Çiftçimize organik gübre, ücretsiz tohum ve meyve fidesi vereceğiz. Hal’de kurulacak standlar ile gece sıcak çorba ve çay ikram edeceğiz. Antalya’nın yöresel ürünleri için Coğrafi işaretleme ile patentleyeceğiz. Antalya balının markalaşması için üreticiye destek sağlayacağız. Çiçek soğanı üretim ve depolama tesisi kuracağız” diye konuştu.

ALTIN PORTAKAL ÖZÜNE DÖNECEK

CHP Büyükşehir adayı Böcek, Eğitim, spor, kültür ve sanat projelerine yönelik ise şunları anlattı :“Altın Portakal Film Festivali’nde yeniden yerli ve yabancı filmler ayrı yarışacak ve festival özüne dönecek. Uluslararası Antalya Çağdaş Sanat Bineali düzenleyeceğiz. Turizme katkı sağlaması amacıyla çeşitli festivaller düzenleyeceğiz. Antalyaspor Koleji’ni kuracağız. Antalya’mızın sakin ve güzel bir koyunda bilim yuvası kuracağız. Çocuk doğa kampları kurarak, yıl boyu eğitimler vereceğiz. Genç girişimciler için Fikir Atölyesi oluşturacağız. Yerleşik yabancı ve turistler için kültür sanat etkinlikleri yapılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak e-Spor takımı kuracağız. Ata sporumuz yağlı güreşi destekleyeceğiz. Amatör spora profesyonel destek sağlayacağız.”

SOSYAL YARDIM PROJELERİ

Son başlık altında Sosyal Yardım Projelerini açıklayan Muhittin Böcek, “Zor durumdaki vatandaşlarımıza belirli süre için, belediyenin imkanları dahilinde kira desteği vereceğiz. Belediyemizin açacağı korumalı iş yerlerinde engel tanımayan kardeşlerimizi istihdam edeceğiz. İlk kez Konyaaltı’nda başlattığımız Emekli Kahve’ni tüm ilçelerimize yayacağız. Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nin yanında birbiri ile entegre halinde Engeli Yaşam Evi’nde, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşılayarak konaklayabilecekleri bir yaşam alanı oluşturacağız. 65 yaş ve üstü yurttaşlarımız için Yaşam Köyü oluşturacağız. Konyaaltı’nda model olan Yaşlı Kreşlerimizi tüm ilçelerde yaygınlaştıracağız. Alzheimer ve Demans yakınlarına destek olacağız. Konularında uzman psikolog ve psikiyatrların görev alacağı bir rehabilitasyon merkezi kuracağız. Sokak hayvanlarımız için tam donanımlı hayvan barınakları, bazı ilçelerde hayvan mezarlıkları, her ilçeye eğitim ve oyun parkları yapacağız Kamu çalışanlarına sosyal tesis yaparak, muhtarlarımızın faturalarına destek olacağız” dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI İŞTEN ÇIKARILMAYACAK

Antalya'nın planlı, kurallı ve kimlikli bir kent olması için A'dan Z'ye çalışmalar yaptıklarını anlatan Böcek, projeleri bunlara göre hazırladıklarını söyledi. Belediyelerin siyaset değil hizmet üretmesi gereken kurumlar olduğuna vurgu yapan Muhittin Böcek, "Bugüne kadar kimsenin ekmeği ile oynamadık, hep kazandırmaya çalıştık. Hiçbir belediye çalışanı siyasi görüşünden dolayı işten çıkarılmayacak. Çünkü biz birlikte çalışacağız, birlikte üreteceğiz, birlikte kazanacağız" dedi.

Daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 19 ilçe belediye başkan adayları, il başkanları ve İYİ Parti yöneticileriyle birlikte Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’ni dolduran vatandaşları selamladı. Başkan Muhittin Böcek’in proje tanıtım toplantısına katılın yoğun olmasından dolayı birçok vatandaş dışarda kurulan ekrandan izledi.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU: O TABLO TÜRKİYE GERÇEĞİNİ YANSITIYOR

KILIÇDAROĞLU:'SÜREÇ TERSİNE ÇALIŞMAYA BAŞLADI'

CHP Lideri Kemal Kılıçdardoğlu, demokrasi mücadelesi verdiklerini belirterek, olayın parti ya da kişi olayı olmadığını söyledi. Kılıçdardoğlu, olayın, Milli Kurtuluş Savaşı sonrası kurulan Cumhuriyetin görkemli demokrasiyle taçlandırılmış mücadelesi olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırılmak istiyoruz. Geçim derdinin ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya anlatmak istiyoruz. Sadece saraydan alınan talimatlarla bir ülkenin yönetilemeyeceğini söylüyoruz. Geçmişte yetkiler saraydaydı, Kurtuluş Savaşı'yla halka verildi. Şimdi süreç tersine çalışmaya başladı. Birlikteliğimizin demokrasi mücadelesi olduğunu herkesin bilmesi lazım" dedi.

'ANTALYA, SİNGAPUR'UN İKİ KATI AMA ZENGİNLİĞİ DEĞİL'

Antalya'nın görkemli tarihi olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, kente şükran borçlu olduklarını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek'e övgülerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Antalya'nın bir belediye başkan adayı var, adı Muhittin Böcek. Böcek alın teri döktü, emek harcadı, çalıştı, mücadele etti. Bir başarı öyküsü var. Konyaaltı'nı Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri haline getirdi. Şimdi de 'Bütün Antalya'yı kucaklayacağım' diyor, 'Antalya'yı dünyanın markası haline getireceğim' diyor. Biz kendisine güveniyoruz. Antalya'nın turizm konusunda olağanüstü artıları var. Tarım konusunda, iklim konusunda artılar var. Sanat, birikim kenti. Aynı zamanda sanayi kenti, yani her şeyi var. Bütün mesele her şeyin olduğu Antalya'yı dünya markası haline getirmektir. Toprakları Singapur'un iki katı ama zenginliği Singapur kadar değil" diye konuştu.

'ÇİFTÇİYİ TERÖRİST İLAN EDİYOR'

Antalya için hedef koyacaklarını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, ilk 5 yıllık planlarının tamamının gerçekleyeceğini söyledi. CHP'li belediyelerde asgari ücreti 2 bin 200 lira yaptıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, AK Parti ve diğer partilerin olduğu belediyelerde ise asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:"Bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum; Asgari ücretin 2 bin 200 lira olmasını istiyorsan sandığa gideceksin, CHP'li belediyeye oy vereceksin. İYİ Partili belediye başkan adaylarımız varsa, özellikle CHP'liler gözü kapalı oy verecekler. Antalya tarım kenti, Türkiye'yi besleyebilir. Tepede oturan bir yöneticiyi düşünün, esnafı, çiftçiyi, seracıyı, hal esnafını terörist ilan ediyor. Niye terörist ilan eder? Hal esnafı, çiftçi, seracı ne yaptı? Alın teri döktü, eğer bir hata varsa gidip AK Parti'ye oy vererek hata yaptı. Antalya'da çiftçi, hal esnafı dersini verecek. Gübreye zam yaparsın, elektriğe, mazota, ilaca zam yaparsın, bunlara kimse bir şey demez ama 'Çiftçi neden ürünü pahalıya satıyor?' Ne yapsın, zararına mı satsın, ne yapsın üretici. Asıl zammı sen yapıyorsun, faturayı çiftçiye çıkarıyorsun. Bunları düşünerek sandığa gideceğiz."

'SOĞAN KUYRUKLARINA VARLIK KUYRUĞU DİYOR'

Tarım geriye doğru giderken İzmir'de tarımın yüzde 7 büyüdüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, Muhittin Böcek ile de Antalya'da tarımın en az yüzde 7 büyüyeceğini iddia etti. Vatandaşın kuru soğana muhtaç edildiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "O soğan kuyruklarına 'varlık kuyruğu' diyor. En varlıklı adam sensin. O zaman sen de girsene o kuyruğa. Söyleyecek lafları yok. Diğer partileri karalamakla oy alacaklarını düşünüyorlar. Onların tuzağına düşmeyeceğiz. Bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin üreterek güçlenmesidir. İyi yönetim olsun, saydam, hesap verebilir yönetim olsun. Onların derdi başka" diye konuştu.

'VATANDAŞ BEDAVA VERMİŞ, SEN TANZİMDE SATTIN'

İktidarın tanzim satış mağazaları açtığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin, 'Kaş ve Kınık'ta tüccarlık yapan iki kardeşe teşekkür ediyorum. Halkımızın cebine ve mutfağına göz dikenlere karşı iki TIR ürünü tanzim noktalarına bedelsiz verdi' yönündeki tweet'i olduğunu belirterek, gönderme yaptı. Kılıçdaroğlu, "Antalyalı bu iki vatandaşıma canı gönülden teşekkür ederim. Onlar vatandaş pahalı almasın diye götürüp iki TIR'ı verdiler. Bunlar da o ürünleri götürüp para ile sattılar. Bedava aldıklarını parayla sattılar. Vatandaş sana bedava vermiş, sen götürdün tanzimde parayla sattın. Bu para nereye gitti?" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINI UYARDI

CHP'li belediyelerin her şeyin hesabını verdiğini dile getiren Kemal Kılıçdardoğlu, belediye başkanlarına seslendi. Kılıçdaroğlu, "Her kuruşun hesabını halka vereceksiniz. Bütün belde halkını, hangi partiden olursa olsun, hepsini kucaklayacaksınız. Herkese eşit hizmet götüreceksiniz. Sadece yoksulların olduğu yerlere pozitif ayrımcılık yapacaksınız" uyarılarında bulundu.

'İŞSİZLİK BAŞINI ALMIŞ GİDİYOR'

İşsizliğin başını alıp gittiğini savunan Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa'da 1500 kişinin alınacağı geçici işe 40 bin kişinin başvurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Bizim belediyelerimizin olduğu yerde, hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Antalya nereden yönetilmeli, saraydan mı Antalya'dan mı yönetilmeli? Siz seçiyorsunuz. Antalya, Antalya'dan yönetilmelidir" diye konuştu.

TÜREL'İ ELEŞTİRDİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e de eleştirilerde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:"Sizin belediye başkanınız var, görevinin sonuna geliyor, görevi bırakacak. Pek çok belediye başkanına 'İstifa et' dediler. Kimi ağlayarak ayrıldı, kimi sesini çıkarmadan ayrıldı. Türel de diyor ki 'Genel Başkanım eğer ima ederse bir saniye bile düşünmeden derhal istifa ederim'. Sen Antalyalılara sordun mu istifa kararını? Kim seni seçti; Antalyalılar. Onu kabul etmiyor. 'Beni buraya Erdoğan getirdi, ben Erdoğan'a karşı sorumluyum' diyor. Geri alması gayet doğaldır, çünkü demokrasi kültürü yok. Bir kişi başarısızsa ona dersini halk verir. Yetkiyi halktan alıyor ve sözünü tutmuyorsa, halk onu iktidardan indirecek."

 
Editör: TE Bilisim