Sağlık

SMA'LI TORUNU İÇİN STANT AÇTI

İstanbul'da yaşayan Burdurlu avukat Feyza Kutlay Kılıçoğlu'nun SMA Tip-1 hastası 11 aylık oğlu Tuna için Burdur'da yardım kampanyası başlatıldı. Dede Kadir Kutlay, torununun tedavisine destek olmak için stant açtı.

İstanbul'da avukatlık yapan Burdurlu Feyza Kutlay Kılıçoğlu ile Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu'nun 2 Haziran 2022'de dünyaya gelen oğulları Tuna Kılıçoğlu'na yenidoğan taramasında SMA Tip-1 tanısı koyuldu. Tuna'nın tedavi olabilmesi için ailesi İstanbul Valiliği'nin izniyle 'Tuna İçin El Ele' yardım kampanyası başlattı.

Tuna Kılıçoğlu'nun Burdur'da yaşayan dedesi Kadir Kutlay da Cumhuriyet Meydanı'nda stant açarak satılan ürünlerle torununun tedavisine destek oluyor. Burdur'daki bayram tedbirlerini denetleyen İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder de Tuna için açılan standı ziyaret ederek, dede Kadir Kutlay'dan bilgi aldı ve bağışta bulundu.

Dede Kadir Kutlay, "Torunum, Tuna'm Türkiye'de ilk topuk kanından teşhis edilen SMA hastası. 5'inci gününde teşhis edildi. Şu anda Türkiye'de uygulanan ilacı alıyoruz ama o ilaç tamamen tedavi etmiyor. Mecburen 1 milyon 850 bin dolarlık yurt dışı tedavisini yaptırmak için böyle bir kampanya başlattık. Yardım sevenlerin himmetine sığındık. Verenden de Allah razı olsun, vermeyenden de. En azından bu hastalık için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Herkese çok teşekkür ederim" dedi.