Antalya'da hayvanseverler iki farklı noktada Hayvan Koruma Kanunu'nda yapılacak düzenlemeye ilişkin eylem yaptı.

İlk eylem Konyaaltı Kent Meydanı'nda gerçekleştirildi. Hayvan Koruma Kanunu'nda yapılacak düzenlemeye ilişkin yaklaşık 300 hayvansever bir araya geldi. Zaman zaman sloganlar atan gruptakiler, 'Uyutma, kısırlaştır, aşılat ve yaşat', 'Sokak hayvanları ölmesin' yazılı pankartlar açtı. Bazı hayvanseverlerin ise yüzlerini kedi ve köpek şeklinde boyaması dikkati çekti. Grup adına açıklamada bulunan Erken Er, "Bugün burada kendi adına konuşamayan canlarımızın hakkını savunmak, onlara adalet istemek için toplandık. Bugün burada, 'Hiçbir cana zarar gelmeden çözelim' demek için bir araya geldik. Hayvanlara yönelik suçları ciddi biçimde cezalandırın. Sivil toplum örgütleri, veteriner hekimler, gönüllüler olarak defalarca dediğimiz gibi kısırlaştırıp, yaşatmak konusunda devletimizin başlatacağı seferberlik sırasında yanında olacağız. Kalplerin kırılmayacağı, toplumun ayrışmayacağı, kendimizden ve bizi yönetenlerden utanmayacağımız, bugün kafamızı yastığa huzurla koyabileceğimiz; gelecek nesillere açıklamada güçlük çekmeyeceğimiz, dünyaya karşı başımızı eğmek zorunda kalmayacağımız çözüm yolunun kısırlaştırma olduğunu söyleyen bilim insanlarına kulak verin" dedi. Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık açıklamanın ardından dağıldı.

Bir grup hayvansever de Attalos Heykeli önünde toplanıp, eylem yaptı. Yaklaşık 200 kişilik grup attıkları sloganlar ve taşıdıkları pankartlarla yapılacak düzenlemenin yanlış olduğunu savundu. Konuşmaların ardından eylem olaysız şekilde sona erdi.

AEDAŞ’IN VERİLERİNE GÖRE 19, 22 VE 23 TEMMUZ TARİHLERİNDE ELEKTRİK TÜKETİMİ ZİRVEYİ GÖRDÜ AEDAŞ’IN VERİLERİNE GÖRE 19, 22 VE 23 TEMMUZ TARİHLERİNDE ELEKTRİK TÜKETİMİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Editör: ADEM AYDIN