Dünya  Dalış Şampiyonu  Can, rekor dalışlarını 16-17-18 Aralık tarihlerinde Kaş’ta yapacak.

     Sualtı serbest dalış şampiyonu milli sporcu Derya Can, Şahika Ercümen'e ait 'Paletli Değişken Ağırlık' dalında 110 metre ve 'Paletsiz Değişken Ağırlık' dalında 93 metrelik dünya rekorlarını kırmak için Antalya'nın Kaş İlçesi'nde dalış yapacak. Can, rekor denemelerini şehitler için yapacağını söyledi.
   Türkiye Sualtı Serbest Dalış Milli Takımı Sporcusu Derya Can, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yenidünya rekorlarına imza atmaya hazırlanıyor. Can, rekorlarını şehitlerimiz için kıracak.

   Türkiye Sualtı Serbest Dalış Şampiyonu, eski dünya rekortmeni Derya Can, Antalya’nın Kaş İlçesi’nde yenidünya rekorları kırmaya hazırlanıyor. Can, rekor dalışlarını 16-17-18 Aralık tarihlerinde yapacak. Can, 16 Aralık Cuma günü, “Paletli Değişken Ağırlık Dalı’nda” ilk rekor dalışını yapacak. Bu dalda milli sporcumuz Şahika Ercümen tarafından,21 Ekim 2016 tarihinde Kaş’ta kırılan 110 metrelik dünya rekorunu yukarı çıkaracak. Can ikinci rekorunu, hava koşullarına ve gelişmelere bağlı olarak 17 Aralık Cumartesi veya 18 Aralık Pazar günü yine Kaş’taki Hidayet Koyu’nda gerçekleştirecek. Yine Şahika Ercümen tarafından 23 Ekim 2106 tarihinde Kaş’ta, Paletsiz Değişken ağırlık dalında kırılan 93 metrelik rekoru yukarı taşıyacak. Can son olarak 1-9 Ekim tarihleri arasında Kaş İlçesi’nde yapılan Dünya Serbest Dalış Şampiyonası’nda, mono palet sabit ağırlık dalında 78 metreye dalarak Türkiye rekoru kırmış ve dünya üçüncüsü olmuştu.

   Rekor denemeleri ile ilgili olarak Derya Can yaptığı konuşmada”Bu rekor projesi, 4 yıl önce planlanan bir proje. Bu rekor denemesini Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıldönümünde 29 Ekim Cumartesi günü yapacaktım. Fakat aniden rahatsızlanarak 23 Ekim günü ameliyat olmak zorunda kaldım. Bu nedenle rekor denemelerimi, ertelemek zorunda kaldım. Şu anda çalışmalarıma yeniden başladım.  Kaş’ta ameliyatımı yapan Opr. Dr. Ahmet Güldaş ve İzmir’deki doktorum Prof. Dr. Ümit İneboz yaptıkları kontroller sonucunda çalışmalarıma izin verdi. Bir haftadır Kaş’ta çalışmalara başladım. Kaş Kaymakamı Sayın Bilgihan Bayar, çalışmalarıma büyük destek veriyor. İki dalda da yenidünya rekorlarını, sıkıntılı günler geçiren ülkeme armağan etmek istiyorum. Rekorlarımı, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çanakkale’den başlayarak bu topraklar için kanını döken, bu ulusun özgürlüğü, birliği, dirliği, bölünmez bütünlüğü ve demokrasi yolunda can veren tüm şehitlerimiz için kıracağım. Onlara ithaf edeceğim. İki rekoru da kırarak, ülkemiz insanına yüz güldüren haberler vermek istiyorum” dedi. 

   Derya Can, rekor denemelerini Arnika’nın ana sponsorluğunda ve Kale Grubu’nun yardımcı sponsorluğunda yapacak. Her iki rekor dalışı da, Kaş’taki Hidayet Koyu’nda yapılacak.




Editör: TE Bilisim