Türkiye'nin deniz kültür balıkçılığı üretiminin yarısından fazlasının gerçekleştirildiği Muğla'da, geçen yıl 129 bin ton balık ihraç edildi, 810 milyon dolar gelir elde edildi.

Deniz kültür balıkçılığında Muğla, Türkiye'de üretilen balığın yüzde 65'ini karşılıyor. 2023 yılında, ağ kafesler ile toprak havuzlarda üretilen 129 bin ton çipura, levrek ve alabalık Avrupa'dan Uzak Doğu'ya kadar aralarında ABD, Rusya ve Japonya'nın da bulunduğu 100 ülkeye ihraç edildi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE AŞURE İKRAMI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖNÜNDE AŞURE İKRAMI

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Sevinç, ihraçlardan 810 milyon dolar gelir elde edildiğini belirterek, "Su ürünleri yetiştiriciliği alanında hem büyümeye hem de kendimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Sektörde gelir artışı ve üretim iki katına çıktı. Milli ekonomiye katkı sağlayacak şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Hedeflerimiz buralarla sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki yıllarda su ürünleri üretimini daha fazla çeşitlendirerek, katma değeri yüksek ürün haline getirip sektörün daha fazla büyümesine katkı sağlayacağız" dedi.

Editör: ADEM AYDIN