Burdur'da 17'nci yüzyıldan kalma Osmanlı sivil mimari yapısıyla dikkati çeken Taş Oda Konağı Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından gastronomi mutfağı olarak düzenlendi.

Konakta yapılan törene Vali Türker Öksüz, AK Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Vali Türker Öksüz, "Burdur için önemli bir eserimizin açılışı için bir araya geldik. Miras niteliğinde olan tarihi yapılarımızın korunması, gelecek kuşaklara aktarılması ve turizm başta olmak üzere Burdur'un gelişimine kazandırılması önem arz ettiği gibi bizleri de mutlu etmektedir" dedi.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, ise şunları söyledi: "Burdur mutfağını, yöresel ürünlerle, köylerde nenelerimizin kendi el ölçüsüyle geliştirdikleri yaptıkları yemekleri gastronomi bölümdeki hocalarımızın bilimsel bakışıyla kayıt altına alıp bunları topluma sunma şeklinde bir çalışma gerçekleştirdik. Misafirlerimize Burdur'un yöresel ürünlerini takdim edeceğiz." 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÜCRETSİZ DESTEK BÜYÜKŞEHİR’DEN ÜNİVERSİTE ADAYLARINA ÜCRETSİZ DESTEK

Törene katılanlara keşkek ve helva ikram edildi.

Editör: ADEM AYDIN