Antalya'nın Serik ilçesinde ürettikleri elektrikli araçla TEKNOFEST-2022 Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda Türkiye üçüncüsü olan öğrenciler ve danışman öğretmenleri ilçeye döndü.

   24- 27 Nisan tarihleri arasında Gebze'de gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST-2022) Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda 1032 puanla performans Türkiye üçüncüsü olan Serik Orhan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Antalya'ya döndü. 2 danışman öğretmen ile 8 öğrenci tarafından hazırlanan elektrikli araçla Türkiye üçüncüsü olan öğrencileri Kaymakam Cemal Şahin makamında kabul etti. Şahin öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

9becab15db3cbd38d4d77c0917de76c1

BİRİNCİLİK GETİRMEK İSTİYORUZ

   Şampiyona sonrası aldıkları üçüncülükle büyük gurur yaşadıklarını aktaran Okul Müdürü Murat Kılıç, "2021-2022 ve 2023 yıllarında TEKNOFEST Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışları'na katılan okulumuz ilk 2 yılda finallere kalma başarısını göstererek tanıtım ve yaygınlaştırma ödülü aldı. Bu yıl ise üçüncü olmayı başardı. Bu yılki yarışlara toplam 300'ün üzerinde araç müracaat etti. Bunların içerisinden 49 tanesi finaller için Gebze'ye çağırıldı. Yapılan teknik kontroller sonucunda 27 araç ve takım teknik kontrolleri geçme başarısı gösterdi. Benim gönlümde teknik kontrolleri geçen bütün ekipler birincidir. Öğrencilerimiz bu yıl bunu üçüncü olarak taçlandırdı. Önümüzdeki yıllarda ilimize ve ilçemize birincilik getirmek istiyoruz. Bu gururu yaşatmak istiyoruz. Mutluyuz, gururluyuz. Üreten bir okuluz. Bu başarı ekimizin özverili çalışmaları, bilgi ve becerilerinin yansımasıdır. Okul olarak yeterli destek verilirse bu aracı üretebiliriz" dedi.

DIŞARIDAN HERHANGİ BİR YARDIM ALMADAN ÖĞRENCİLERİMİZ GERÇEKLEŞTİRDİ

   Danışman öğretmen Mehmet Efe, "Okul olarak 3 yıldır yarışmaya katılıyoruz. 2 danışman öğretmen, 8 öğrencimizle birlikte yarışmaya katıldık. Aracımız teknik kontrolleri başarı ile geçti. Elektronik diferansiyel, araç kontrol sistemi, kilometre ve batarya paketlemesini, dış kaporta aksamı ve bütün işçilikleri öğrencilerimizle beraber okulda yaptık. Dışarıdan herhangi bir yardım almadan öğrencilerimiz başarı ile projelerini gerçekleştirdi. Yarışmada Türkiye üçüncüsü olduk. Ödül töreninde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaştık. Çok mutluyuz ve gururluyuz. Daha iyi başarıları elde etmeyi planlıyoruz. Gelecekte öğrencilerimizin çalışımlarının artarak devam edeceğini ve daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

6 AYLIK ÇALIŞMAMIZIN EMEĞİNİ ALDIK

   Takım kaptanı Baran Burunsuz, "6 aylık bir süreçte arkadaşlarımız ile birlikte çalıştık. Yorulduk ama bütün yorgunluğumuz orada aldığımız dereceyle bitti. Orada herkesin aracı beğenmesi, bizimle fotoğraf çektirmeleri gurur vericiydi. Seneye birincilik için elimizden geleni yapacağız" dedi.

TAKIM OLARAK EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK

   Aracın sürücüsü Doğukan Enes Kır da "Takım olarak en iyisini yapmaya çalıştık. Yarışma sırasında çok heyecanlandım. Nasıl yarışacağımı bilemiyordum. Yarışa başladıktan sonra tüm heyecanım geçti. Kendime inancım arttı. Yarışmayı kazanmak için elimden gelen her şeyi yaptım. İlk üçe girdik. Seneye takım olarak daha iyisini yapacağız" diye konuştu. 

BİLİM İÇİN 'KADAVRA GÖNÜLLÜSÜ' ARANIYOR BİLİM İÇİN 'KADAVRA GÖNÜLLÜSÜ' ARANIYOR

f57e4629c75386dec37761816db63aa7

Editör: ADEM AYDIN