Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nce bu yıl 13'üncüsü düzenlenen ve 11 gün süren 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali', Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu oyuncuların sahnelediği 'Takma Kafana' adlı eserlerle sona erdi.

   Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahnelediği '12 Öfkeli' adlı oyun ile başlayan festivale Ankara, İstanbul, İzmir, Van, Bursa, Erzurum Devlet Tiyatroları ile Romanya'dan Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu, Kazakistan'dan Kazak Devlet Akademik Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Yunanistan'dan Art Vouveau Tiyatrosu ve Küba'dan Ecos Company Tiyatrosu katılmıştı.

ba367de51cdb7f62423ca4c913364db1

   FESTİVALDE DÜNYA OYUNLARI

   Antalyalıları yerli ve yabancı tiyatro eserlerine doyuran 'Devlet Tiyatroları Antalya 13'ncü Uluslararası Tiyatro Festivali'ne izleyici ilgisi yoğun oldu. Küçük ve büyük salonlarda boş koltuk kalmadı. Festival süresince Ankara Devlet Tiyatrosu '12 Öfkeli', Kazak Devlet Tiyatrosu 'Karagöz', İzmir Devlet Tiyatrosu 'Şerbet Hanımın Deli Aşkları', Erzurum Devlet Tiyatrosu 'Ana-Dolu', Bursa Devlet Tiyatrosu 'Othello', Yunanistan Art Vouveau Tiyatrosu 'Ay'daki İlk Çift', Van Devlet Tiyatrosu 'Scapın'in Dolapları', Küba Ecos Company Tiyatrosu 'Bernarda, Hayır', İstanbul Devlet Tiyatrosu 'Kafkas Tepeşir Dairesi' ve Romanya Marin Sorescu Ulusal Tiyatrosu 'Takma Kafana' adlı eserleri sahneledi.

   GÜLDÜREN, DÜŞÜNDÜREN ESER

KONYAALTI'NDA ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA ATÖLYESİ KONYAALTI'NDA ÇOCUKLARA ÖZEL KUKLA ATÖLYESİ

   Festivalin kapanış oyunu ise Alexandru Boureanu ile Raluca Paun'un yönettiği Laurent Baffie'in yazdığı 'Takma Kafana'da oldu. Romanyalı sanatçıların rol aldığı komedi türündeki eserde, Frankfurt Havaalanı'nda mahsur kalan Nöropsikiyatrist, randevularına gecikiyor, bunun üzerine bekleyen hastalar kişisel hikâyelerini doğaçlama yaparak anlatıyor. Oyun sonunda eserin oyuncuları da alkış yağmuruna tutuldu.

815119c124ef9a7b3a0a4ade21094bc7b7e05a98a4b5e4f3758d5c87c897dc63

Editör: ADEM AYDIN