Kent Park Halk Plajı, Fener Halk Plajı ve Beykent Plajı’na Mavi Bayrak kazandıran Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu 2023 sezonu için de mavi bayrak kazandırmak için çalışmalara başladı.

Dünyanın 50 ülkesinde uygulanan Uluslararası Mavi Bayrak Programı, özellikle turizm sektöründe aranan önemli kriterlerden biri durumunda. Plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak; 2020 yılından itibaren Kent Park Halk Plajı, Fener Halk Plajı ve Beykent Plajı’na kazandırıldı.

Plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan Mavi Bayrak; deniz suyunun temizliğini, çevre yönetimine önem verildiğini, çevre bilincinin oluşturulmasına yönelik etkinliklerin yapıldığını, plaj veya marinayı kullananların ihtiyaçlarına cevap verebilecek donanımı ve güvenliği garanti ediyor. Bu nedenle bir marka veya "Eko-Etiket" özelliği taşıyan Mavi Bayrak, uluslararası turizm pazarında da büyük bir önem taşıyor.

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Bu yıl Türkiye 551 plaj, 23 marina, 14 turizm teknesi ve 10 bireysel yatla dünya üçüncüsü oldu. Elde edilen başarıda Antalya 231 plaj, 5 marina, 14 turizm teknesi ile en çok Mavi Bayrak getiren il oldu.

Başkan Köleoğlu ‘’Kumluca, 3 Mavi Bayraklı Plajıyla ülkemizin bu başarısına katkı sağladı. Mavi Bayrak Demek, Temiz ve Güvenilir Plaj Demek, Plaj ve deniz suyu kalitesi olarak yüksek standartların sağlandığı Mavi Bayraklı Plajlar, hemşerilerimizin ve misafirlerimizin rahatlıkla kullanabilecekleri plajlardır. Hedeflerimiz her yıl artarak devam edecek, Kumluca’yı alternatif Turizmin Antalya’daki Başkenti haline getireceğiz. Bütün turistleri sahillerimize getireceğiz. Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından yürütülen denetimlere hazırız’’ dedi.

TELEFERİK KAZAZEDELERİ STRES VE KAYGI BOZUKLUĞU YAŞAYABİLİR' TELEFERİK KAZAZEDELERİ STRES VE KAYGI BOZUKLUĞU YAŞAYABİLİR'

Editör: ADEM AYDIN