Vali Ersin Yazıcı, Ramazan Bayramı'nın 1'inci gününde Osmaniye'deki depremzedeleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, "Depremden etkilenen vatandaşlarımızla birlikte karşıladığımız bu bayram gününün yaralarımızın en kısa sürede iyileşmesine vesile olmasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

a756a46741a62334f230478641fa7a80

Vali Ersin Yazıcı, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve tüm Türkiye'yi derin bir üzüntüye sürükleyen depremlerin ardından, bayramın ilk gününde depremzedeleri yalnız bırakmadı. 'Asrın Felaketi' olarak tarihe geçen ve 11 ilimizde yıkımlara neden olan depremin ilk günüden itibaren depremzedeler için çalışmalarına aralıksız devam eden Vali Yazıcı, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde de Osmaniye'deki çadır kentte kalan depremzedeleri ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Çadır kentteki bayramlaşma programında Vali Yazıcı'ya Osmaniye Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner ve kurum müdürleri eşlik etti.

'DEVLET VE MİLLET OLARAK YANINIZDAYIZ'

a88ec8d845bb7994c65b4a21555efeaf

Osmaniye Düziçi'ndeki bayram ziyaretlerine ilk olarak Düziçi çadır kent ve Düziçi çarsısındaki vatandaşlarla bayramlaşarak başlayan Vali Yazıcı, talep ve ihtiyaçları dinledi. Vatandaşların bayramlarını kutlayan Vali Yazıcı, "Ülke olarak millet olarak çok büyük bir felaket yaşadık. Devlet ve millet olarak kenetlendik. İnşallah yaralarımızı yavaş yavaş sarıyoruz. Bu zor günlerimizi yine birlik ve beraberlik içinde atlatacağız" dedi. Türk milleti olarak yardımlaşma ve paylaşmayı en iyi şekilde yapan millet olduğuna değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti;

"Zor günler atlattık. Ama inşallah yaralarımızı sarıyoruz. Bu zor günler geride kalacak. Gün birlik olma günü. Bunu en iyi yapan millet de şüphesiz ki, büyük Türk Milleti. Bunu en iyi şekilde başaracağımıza şüphem yok. Bugün depremden etkilenen vatandaşlarımızla birlikte karşıladığımız bu bayram gününün yaralarımızın en kısa sürede iyileşmesine vesile olmasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyor, milletimizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum."

'ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR'

a25a04bf6f846c25f4f3e3a9f6132c07

Vali Yazıcı, çadır kentteki ziyaretinin ardından Atatürk ve Demokrasi meydanına geçerek burada bulunan vatandaşlarla bayramlaşarak sohbet etti. Vatandaşların talep ve isteklerini dinleyen Vali Yazıcı, "Ramazan Bayramı'nda ailelerimizi ve büyüklerimizi ziyaret ederek onların hayır duasını almalı küçüklerimize sevgi ve şefkatle yaklaşarak bayram sevinçlerine ortak olmalıyız. Özellikle bayramlarda fakir, yaşlı, kimsesiz vatandaşlarımız ile şehit ve gazi ailelerimizle bir araya gelmeye özen göstermeli, bayram neşesini ve coşkusunu onlarla paylaşmalıyız. Sevinçler ve mutluluklar paylaştıkça çoğalır, acılar ise paylaştıkça azalır" dedi.

Osmaniye Düziçi'ndeki temaslarına kısa bir ara veren Vali Yazıcı, Düziçi'nde bulunan Müftü Mehmet Emin Aksay Camisi'ndeki kılınan Cuma namazının ardından vatandaşlarla bayramlaştı.

DEPREMZEDE AİLELERİNE ZİYARET

KEMER BELEDİYESİ'NDEN SPORCULARA ULAŞIM DESTEĞİ KEMER BELEDİYESİ'NDEN SPORCULARA ULAŞIM DESTEĞİ

317aa5ab9a06d30c8e6f893fb40fe619

Çadır kentte düzenlenen programın ardından Vali Yazıcı ve Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden Mustafa Koç ve Polis Memuru Fevzi Akın Avcı'nın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kuran-ı Kerim okunup dualar edilen ziyarette Vali Yazıcı, devlet ve millet el ele vererek her türlü zorluğun üstesinden geleceklerini söyledi. Bahçe ilçesine geçen Vali Yazıcı, ilk olarak konteyner kentteki vatandaşları ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Vatandaşlarla sohbet eden Vali Yazıcı, "Depremlerden dolayı konteyner kentte ve çadır kentte kalan vatandaşlarımızla bayramlaştık, sohbet ettik. Devletimiz vatandaşımızı hiçbir zaman yalnız bırakmadı bırakmayacak. 6 Şubat depremleri nedeniyle bayramımız buruk geçse de bugünleri atlatacak ve nice güzel günlerde birlikte nice güzel bayramlar geçireceğiz" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN