Villa turizmiyle öne çıkan Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde yılda 1 milyona yakın turist ağırlayan Villa Turizmi İşletmeleri Birliği (TURVİB) yönetimi ve üyeleri, Antalya İl Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, destek istedi.

Antalya'nın Kaş ve Kalkan, Muğla'nın Fethiye bölgelerinde villa turizmi yapan TURVİB'in yönetim kurulu ve üyeleri, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde faaliyet gösteren tatil villalarının yeni yasa ile birlikte yaşanan başvuru ve uygulama sıkıntıları ifade edilip, çözüm önerileri ve atılması gereken adımlar paylaşıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı villa turizmi üzerine faaliyet yürüten seyahat acentelerinin oluşturduğu TURVİB, yürürlüğe giren yasayı desteklediklerini ancak ilk etapta oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için 2025 yılı başına kadar işletmecilere zaman verilmesini istedi.

1,5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM RİSKİ

Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırımın atıl hale gelmesinin kimseye fayda sağlamayacağının ifade edildiği ziyarette TURVİB Başkanı Erdal Okurgan, “Sektörü disipline edecek olan yasayı destekliyoruz. Her doğum sancılı olur. Burada da sancılı bir süreç var. Turizm sektörünün duayenlerinden olan Sayın Bakanımız Mehmet Ersoy'un iradesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz bürokratlarının tecrübesi ile süreç içerisinde tüm sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Bu çerçevede gerçekleştirdiğimiz ziyarette Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüze sıkıntıları ve çözüm önerilerimizi aktardık. Müdürlüğümüzde ilgiyle karşılandık ve taleplerimiz dikkatle dinlendi. Bakanlığımızın ilgili mercilerine konunun aktarılacağının sözü verildi" dedi.

1 MİLYONA YAKTIN TURİST

FRENK İNCİRİ GEÇİM KAYNAĞI FRENK İNCİRİ GEÇİM KAYNAĞI

Tatil villası kiralama sektörünün Kaş, Kalkan ve Fethiye bölgesinde yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösterdiğini, sektör temsilcilerinin profesyonel hizmet verdiğini aktaran Okurgan, “Yöremizde her yıl 1 milyona yakın misafir tatillerini villalarda geçirmekte. Yerli misafirlerin en gözde tatil seçenekleri arasında yer alıyoruz. Fiyatların cazip olmasının yanı sıra sunduğumuz lüks konsept bize olan ilgiyi her geçen gün artırıyor. Geçen yılın son döneminde yürürlüğe giren yasa ile sektörümüzün kalitesi daha da artacak" diye konuştu.

Editör: ADEM AYDIN