Demre İlçesi'nde Çevre Günü dolayısıyla sahillerde temizlik çalışması yapıldı. Antalya’nın Demre İlçesi’nde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle Demre Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kapsamlı bir temizlik kampanyası düzenlendi. Kampanyada, Demre sahilleri temizlendi.

   Temizlik kampanyasına, Demre Kaymakamı Murat Uz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, Milli Eğitim Şube Müdürleri Selma Gök, Yusuf Topakçı, okul müdürleri, öğretmenler, ilçede eğitim öğretim yapan ortaokulların 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri, liselerin 9-10 ve 11. sınıf öğrencileri katıldı.

   Öğretmenler ve öğrenciler, Demre’nin Finike yönündeki Beymelek Mahallesi’ndeki Akdeniz Su Ürünleri Sahili’inden başlayarak, Sufat, Kömürlük, Taşdibi, Sülüklü ve Çayağzı plajlarında tonlarca çöp topladı. Demre’ye bağlı Çevreli Mahallesi Bozoğlu- Tarkun Ortaokulu öğrencileri de, Kekova sahillerinde temizlik yaptı. Öğretmen ve öğrenciler, sahillerden tonlarca çöp topladı. Çöpleri poşetlere koyarak, bir araya getirdi. Demre Belediesi ve Büyük Şehir Belediyesi Demre Hizmet Birimi ekipleri de temizlik kampanyasına lojistik destek sağladı. Çöp kamyonları, toplanan çöpleri aldı.

   Kampanya ile ilgili olarak Demre Kaymakamı Murat Uz yaptığı konuşmada”Demre sahilleri, Antalya Bölgesi’nin en güzel sahilleri ve plajları. Başlayan turizm sezonu ile birlikte, bugün sahillerimizi pırıl pırıl yaptık. Benim ve öğrencilerimizin dileği, bu sahilleri kullananların yaz boyunca bu sahilleri temiz tutmaları. Bu kampanyanın amacı, çocuklarımız temiz çevre, temiz deniz olgusunu kavratmak. Çevre bilinci vermek. Bu bilinci verirken bir farkındalık yaratmak” dedi.
 
Editör: TE Bilisim