Antalya’nın Demre İlçesi’nde, bir vatandaş tarafından yaklaşık on gün önce doğaya salınan sülünlerden biri, kendini bilmez biri tarafından vuruldu. Sülün, doğada yaralı halde bulundu.

   Demre İlçesi’nde, Kum Dağı Mevkii’ndeki bir sitede görevli olarak çalışan Mehmet Çavuş adlı vatandaş, kendi yetiştirdiği sülünlerin 104 tanesini doğaya salmıştı. En son olarak 2’si dişi, 2’si erkek 4 sülünü, Likya Uygarlıkları Müzesi yakınlarındaki ormanlık alana salmıştı. Bu 4 sülünden dişi olanlarından biri, Likya Uygarlıkları Müzesi’nde açılan arkeolog Umut Bulmuş tarafından yaralı olarak müze bölgesinde bulundu.

   Yaralı sülünü hemen veteriner hekime götüren arkeolog Umut Bulmuş; müze bahçesindeki bir alanda sülünü yaralı olarak buldum. Hemen veteriner hekime götürdüm. Saçma yaraları olduğunu söyledi. İlk tedaviyi yaptı. İlaçlar verdi. Onu tedavi edeceğim. Doğaya salan Mehmet Çavuş’la görüşerek, yanına tedavi süresince bir de erkek isteyeceğim. Tedavi bitince yine doğaya birlikte bırakacağım Ancak bu sülünü vuranlara seslenmek istiyorum. Ne olur vurmayın bu hayvanları, yarım kilo et için.  Ayrıca bu mevsimde av yasak dedi.
 
Editör: TE Bilisim