Ligin 3. haftasında bakalım kim başpehlivan olacak?

Son iki lig karşılaşmasında önce İsmail Balaban, daha sonraki lig karşılaşmalarında Ali Gürbüz altın kemer kazanmayı başarmışlardı.

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 3. haftasında Kocaeli Sekapark'ta pehlivanlar kozlarına paylaşacak. Son yapılan güreşler itibariyle liderliği elinde bulunduran Ali Gürbüz bakalım liderliğini koruyabilecek mi? Yoksa geçen yıl ligi zirvede bitiren Orhan Okulu bir sürpriz yapabilir mi?

İlk lig güreşini kazanan İsmail Balaban, Sekapark'ta zirvede yer alabilir mi? Son yapılan lig güreşlerinin ardından saydığımız isimlerin hemen hepsi en az bir kez kürsüde yer almayı başardılar. Hatta ismini saymadığımız Yusuf Can Zeybek geçen yıl Orhan Okulu ile Sekapark'ta final yapmıştı. Yusuf Can Zeybek Sekapark'ta kaçırdığı kemeri bu yıl alabilir mi?

Tabii ev sahibi rolünde yer alan Recep Kara, Hüseyin Gümüşalan, Tanju Gemici, Faruk Akkoyun, Nedim Gürel, Yıldıray Akın, Arif Akın, Erkan Ertan, Ali Güngör Ekin, Mustafa Arslan, Hamza Özkaradeniz ve Seçkin Duman'dan oluşan 12 kişilik başpehlivanlık ekibi burada zirveyi kolay kolay bırakmayacak isimlerden oluşuyor.

Antalya ekibi derseniz 22 pehlivandan oluşuyor. Kolay kolay zirveyi kimseyi bırakmazlar. Hatta Antalya'dan yetişip de başka şehirlerden güreşenleri veya tam tersini düşündüğümüz zaman zirve genelde Antalya adına güreşen pehlivanların elinde. Bu nedenle tüm kemerlerin Antalya'ya gitme olasılığı yaklaşık olarak yüzde 50'ye yaklaşıyor. Bunun için de Antalya adına güreşen pehlivanların burada da zirveyi kimseye bırakmaya niyetleri yok gibi!..

Geçtiğimiz yıllara şöyle bir baktığımızda 2009'da Serhat Gökmen, 2010'da Serbest Bulut, 2011 ve 2012'de Ali Gürbüz, 2013'te Ahmet Kavakçı, 2014'te Ali Rıza Kaya, 2015'te Ünal Karaman, 2016'da Recep Kara, 2021'de Ali Gürbüz, 2022'de ve 2023'de en son lig güreşini Orhan Okulu, Yusuf Can Zeybek'i finalde yenerek kazanmıştı.

Bu yıl büyük bir sürpriz gerçekleşir mi? Sanmıyorum yine lig olsun, Kırkpınar olsun ilk 8'e giren pehlivanların kontrolünde geçiyor genellikle. Yıl içinde yapılan güreşlerde başarılı sonuçlar elde edenler büyük bir olasılıkla zirvedekini yerini korurken, iyi çıkış yapan pehlivanlarda kürsüde yer almayı başarıyorlar.

Ama şunu da hatırlatmadan geçmeyelim. Son günlerde son 3 yılda başpehlivan olan pehlivanlar zirveyi zorlamaya devam ediyorlar. Bunlara çok dikkat etmek gerekiyor. Bu pehlivanlar kendilerini ispatlamak için başpehlivanlık sıralamasında zirvede yer alabilmek için büyük bir efor sarfediyorlar. Bunlar da Serdar Yıldırım, Enes Doğan, Osman Kan, Hamza Özkaradeniz, Yunus Emre Yaman, Yıldıray Pala, Seçkin Duman, Bekir Eryücel iyi güreşler yaparak isimlerinden söz ettiriyorlar.

Ayrıca hem minderin tozuna atan, şimdi de çayırda kendini ispatlamak için yoğun bir performans gösteren Feyzullah Aktürk'ün son günlerde yaptığı güreşler gerçekten dikkat çekici!..

Sonuçta favoriler belli, favorileri geçen Sekapark'ta başpehlivanlık kemerini takacaktır. Minik boydan, baş boyuna kadar katılan tüm pehlivanlara başarılar diliyoruz. Kazasız, belasız ve sakatlıksız bir turnuva olmasını diliyoruz. Çünkü önümüzde en önemli konu Kırkpınar var!..