Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Antalya Şubesi'nde Anneler Günü'ne özel, hayatta olmayan emekli ebe-hemşire Nafiye Siğinç'in adının verildiği sanat galerisi, sanatçı Burcu Tuzluoğlu'nun fotoğraf sergisiyle hizmete açıldı.

   ZİÇEV Antalya Şubesi'nde gerçekleşen 'Nafiye Siğinç Sanat Salonu'nun açılış törenine İçişleri Bakanlığı Danışmanı Gökçen Özdoğan Enç'te katıldı. Kurdeleyi Enç, Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Onursal Üyesi Gaye Doğanoğlu, ZİÇEV Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz, fotoğraf sanatçısı Burcu Tuzluoğlu, küratör Gülden Bostancı, Antalya Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Güldal Siğinç birlikte kesti.

   EĞİTİMİN ÖNEMİNİ ANLATTI

   Sanat danışmanı Himmet Öcal'ın da katıldığı galeri açılışında ZİÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Aylin Ayaz Yılmaz, özel bireylere verilen eğitimlerin önemini anlattı. Yılmaz, "Kurumumuzda erken eğitim, aile eğitimi, iş ve meslek eğitimi, resim, çeşitli el sanatları, spor, müzik bibi terapi programları uygulanıyor. Tiyatro, sinema izleme, tarih ve doğa gezileri gibi kültürel ve sosyal etkinlikler de düzenliyoruz" dedi.

FRANSIZ DERGİNİN 100'ÜNCÜ YIL KAPAĞI, ANTALYA'YA ÖRNEK OLDU FRANSIZ DERGİNİN 100'ÜNCÜ YIL KAPAĞI, ANTALYA'YA ÖRNEK OLDU

   ENÇ'TEN ÖZEL BİREYLERE DESTEK

   İçişleri Bakanlığı Danışmanı Gökçen Enç, ZİÇEV Antalya Şubesi'nde eğitim gören özel bireylerin gelişimleri için uygulanan programlara her zaman destek verdiğini ifade etti. Enç, vakıf yöneticilerini, galerinin açılmasına katkıda bulunan Güldal Siğinç'i, bireylerin yaşamlarını anlatan fotoğrafları çeken Burcu Tuzluoğlu'nu kutladı. Davetliler, 'Bir Gün' adlı sergide yer alan fotoğrafları hayranlıkla inceledi, Burcu Tuzluoğlu'ndan bilgi aldı. Tuzluoğlu, bireylerin evlerindeki yaşamlarından başlayarak, dışarıdaki sosyal yaşamlarına kadar her anlarını fotoğrafladığını anlattı. Tuzluoğlu, "Özel bireylerimiz, aldıkları eğitimler sayesinde engelsiz bir yaşam sürebiliyor. Yaşantılarını inceleyip fotoğraf karelerine aktarırken çok mutlu oldum" diye konuştu. 

fc5e153754e4d671e696d4c2d2d48711

6aedc795903ec6ff59fbacc26fb2cdf7

Editör: ADEM AYDIN