Bir ülkenin temeli insandır. İnsan doğasının gereği; doğruluk, erdemlik, çalışkanlık vesairedir.

    Bu devletin ve milletin menfaati için bir çivi bile çakılıyorsa; bu toprakların insanı onu baş tacı eder. Bugüne kadar bu hep böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.

İnsana yapılan yatırım; En sağlıklı, en sürekli, en verimli yatırımdır. Bunun için de eğitim şarttır. Sadece parası ve diploması olanlar bir yerleri yönetmeye kalkarlarsa; sonuç hepimiz için hüsran olur.

Bugün kamu maliyesinin bozulduğunu, ülkenin ekonomisinin 90 yılın en  kötüsü olduğunu, dün faizin yanlış olduğunu, bugün ise düne göre yüzde yüz faiz arttırılıyorsa ve bunu Maliye Bakanı söylüyorsa; bunu bozan kim?

Tabi ki dinen faiz haramdır. Haram olan faiz, dün değeri değişmeyen, örneğin 100 gr altın verip 3-5 ay sonra 110 gr altın isteniyorsa aradaki 10 gr faizdir ve haramdır. Ama eldeki malın değerinin korunması için alınan fark faiz değil var olanın korunmasıdır. Bunları ayırt etmek gerekir. Doğruya menfaat için yanlış demek, telafisi mümkün olmayan tahribatlar yaratır. Çünkü doğru tektir, gidiş yolları farklıdır. Bu da siyasetle olur.

Dün deprem felaketi, bugün sel felaketi. Bu sorunlar neden sadece bizim ülkemizde yaşanıyor. Tüm bunların sebebi nedir diye sormak lazım. Çevre ve Şehircilik Bakanı; çağdaş, yaşanabilir, sağlıklı kentler oluşturmaktan konuşuyor, bizim belediyemiz ise Türkiye’nin değil Dünya’nın en plansız, imarsız kentinin oluşturmasına göz yumuyor ve geleceğe sorunlu bir şehir ve insanlar bırakıyor.

Bundan yaklaşık 10 yıl önce Pınarbaşına sonra Gürses’e havaalanı temeli atacağını söyleyenler, yine Kemer Barajının 2 yılda tamamlanacağını söyleyenler hala icraat başında. Şimdi de; Altyapı sorunları olan ve mevcut projeler tamamlanmadan, vizyon projeler hazırlayıp sunanlar da. O gün ben de, yine bu gazetemizin sayfalarından; buraya 2 değil, 5 yıl içinde havaalanı yapabilirlerse üye olduğum partiden istifa edip onlara katılacağımı ifade ettim. Sonuç ortada.

Geçen hafta hepimizin heyecanla beklediği birleştirici sevgi ve saygının yaşandığı günlerden Mübarek Kurban Bayramımızı idrak ettik. Kaş’ta karşılaştığımız manzaraları yine gazetemizin baş sayfasında yorumsuz olarak fotoğrafladık.

Bizim insanımız doğruyu, yanlışı çok iyi bilir. En büyük adalet vicdandır.

Saygı ile…