Günümüzde açık havada oynanan sporlarda hakemler genellikle normal formaları ile mücadele veriyorlar. Yağmur veya kar yağsa bile üniformanın üstüne yağmurluk giymiyor veya şemsiye elinde maç yönetmiyor.

Günümüzün en popüler spor dalı olan futbol genelde örnek aldığımız için... Hakemler futbol maçları oynanırken, ister yağmur yağsın, ister kar ve isterse dolu yağsın bütün olumsuzluklara rağmen  üniformasının üstüne herhangi bir şey giymiyor.

Bunu neden anlatıyorum... Şimdi biz sezon başlayınca yağlı güreşlere gidiyoruz. Bu yağlı güreşlerde dikkatimi çeken konu... Hakemler yağmurluklarını giyiyor maçları öyle yönetiyorlar. Acaba bu normal mi?

Aynı ortamda yağlı güreş pehlivanları da normal kispetlerinin dışında bir şey giymiyorlar. Yağmur, çamur, kar veya dolu yağsa bile herhangi ekstra bir şey üstüne giymeden mücadele veriyorlar. Hakemler de hemen yağmurluklarını sırtlarına geçiriyorlar ve karşılaşmaları öyle yönetiyorlar. Acaba doğru mu?

Futbolda veya açık havalarda yağan yağmura rağmen karşılaşma devam ediyorsa, sporcular üstlerine ekstra bir şey giymedikleri gibi... Hakemler de aynı yağış altında üniformaları ile mücadele etmeye devam ediyorlar.

Tabii konu doğru ise sorun yok sadece gözüme takılan konulardan biri olduğu için hatırlatmak amacıyla söylüyoruz.

Konunun uygulamasına uygun şekilde devam edilse daha iyi olmaz mı? Görüntü güzel olmuyor diye düşünüyorum. Çünkü görüntü ahengini yok ediyor diye düşünüyorum. Tabii yoğun yağış altında karşılaşmanın yapılması ne kadar doğru? Bu da ayrı bir konu... Bunun için bir düzenleme getirilse daha iyi olmaz mı?

Yani pehlivan nasıl hareket ediyorsa, hakemlerin ve yönetenlerin de aynı şartlar altında olması gerekmez mi? Diye düşünüyoruz!..

Tabii konunun yetkilileri bu konuda kararı kendileri verecektir. Sadece kafamıza takılan konulardan biri olduğu için yazıyoruz.

Görüntü güzel olmuyor da onun için!..