2020 YILI İLK YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİ 4 NİSAN CUMARTESİ GÜNÜ KAŞ’TA YAPILACAK
 Antalya’nın Kaş İlçesi Belediye Meclisi Mart ayı olağan toplantısını yaptı. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın başkanlığında yapılan toplantıya, Kaş Belediye Meclisi’nin 25 üyesinden 22’si katıldı. Toplantıda, Kaş Belediye Meclisinin aldığı kararla Türkiye’de, 2020 yılının yağlı pehlivan güreşlerinin nisan ayında başlamasıyla birlikte ilk yağlı güreşlerinin 4 Nisan Cumartesi günü Kaş’ta yapılacağı açıklandı.
   Kaş Belediye Meclisi toplantısını bir konuşma ile açan Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş yaptığı konuşmada” Ülkemiz gerçekten kritik günlerden geçiyor. Çok önemli bir süreç içindeyiz. Suriye’de 34 Mehmetçiğimiz rejim unsurlarının yaptığı hava saldırısında şehit oldu. Ocaklara ateş düştü. Sığınmacıların sorunu sınırlarda devam ediyor. Ülkemiz bu kritik süreci birlik ve beraberlik içinde atlatacaktır. İlçemizde bulunan Patara Antik Kenti, Cumhurbaşkanımız tarafından turizmde 2020 yılının teması olarak ilan edildi. Bu Antalyamız ve Kaşımız için büyük bir onur. Aynı zamanda demokrasinin Patara’dan, uygarlığın Anadolu’dan doğduğunun bir göstergesi. Çünkü Patara Antik Kenti, Likya Birliği’nin başkenti ve dünyada ilk demokratik meclisin kurulduğu yer. Bu Kaş turizmine 2020 yılında çok önemli katkı sağlayacaktır. Bunun bilincinde olalım”dedi.
Başkan Ulutaş, geçtiğimiz hafta babası vefat eden Büyükşehir ve Kaş Belediyesi Meclis Üyesi Fırat Demirci’ye taziye dileğini iletti.
Gruplar adına yapılan konuşmalarda da İblib’te 34 Türk askerinin şehit edilmesi kınandı. Türkiye’nin bu süreçten daha güçlü bir şeklide çıkması, diplomasinin bir an önce devreye girerek, bu sorunun çözülmesi gerektiği belirtildi. Patara Antik Kenti’nin 2020 yılının Turizm Teması olarak seçilmesinin Kaş turizmi için çok kazanım olduğu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Ardından gündeme geçildi. Gündemin ilk maddesi olan Kalkan Mahallesi’ndeki 1/ 1000 ölçekli Revizyon İmar Planı, oybirliği ile görüşülmek üzere İmar Komisyona havale edildi. Kaş Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün Disiplin Amirleri Yönetmenliği okundu. Oybirliği ile kabul edildi.  Gündemin beşinci maddesi olan yıllar sonra 4 Nisan 2020 tarihinde Kaş Yağlı Güreşleri’nin nerede düzenleneceği maddesi görüşüldü. Yapılan tartışmalar sonrası, Kaş Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 4 Nisan Cumartesi günü Kaş’ın Kınık Mahallesindeki Kınık Stadı’nda yapılmasına oybirliği ile karar verildi. Bu madde görüşülürken bir konuşma yapan Başkan Ulutaş; Kaş Belediyesi güreş takımına Barış Alagöz’ün antrenör olarak görevlendirildiğini açıkladı. Kaş Yağlı Güreşleri’nin Türkiye’de 2020 yılının ilk yağlı pehlivan güreşleri olacağını söyledi.
   Toplantı sonunda Kaş’ta ihale edilen ve ihale sürecine giren Kaş Belediyesi Gömbe Mahallesi Panayır Alanı, 15 Temmuz Meydanı Düzenleme Projesi ve Kalkan Taş Ocağı Sahil Düzenleme Projesi hakkında bilgi verildi. Yapılan bir sinevizyon gösterisi ile projeler tanıtıldı.
    KAŞ  YAĞLI PEHLİVAN GÜREŞLERİNE  ÜNLÜ BAŞPEHLİVANLARIN KATILMASI BEKLENİYOR.
Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapılan yağlı pehlivan güreş sezonu nisan ayında başlıyor. Kasım ayında sona eriyor. 8 ay süren genellikle hafta sonları cumartesi Pazar günleri yapılan yağlı pehlivan güreşleri bir ay süren Ramazan ayında oruç tutulduğu için güreşlere 1 ay ara veriliyor. Daha sonra sıkışan güreş takvimi nedeniyle hafta içinde de yağlı pehlivan güreşleri yapılıyor. Kaş’ta 15 yıl uzun bir aradan sonra  Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş’ın öncülüğünde Kaş Belediyesi tarafından Türkiye’nin ilk Yağlı Güreşleri 4 Nisan Cumartesi günü Kaş’ta yapılacak. Güreşlere 2019 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Ali Gürbüz başta olmak üzere  İsmail Balaban, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Ekrem Yavuz, Serhat Gökmen, Şaban Yılmaz, Hamza Köseoğlu, Turan Balaban gibi ünlü başpehlivanların katılması bekleniyor.
 
Editör: TE Bilisim