KAŞ İLÇESİ’NİN AĞULLU  MAHALLESİ’NİN   İMAR DURUMU KONUŞULDU
Kaş İlçesi’nin Ağullu Mahallesi’nin imar durumu Kaş Belediye Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda görüşüldü.
Kaş Belediyesi toplantı salonunda, Antalya Büyükşehir Belediyesince Kaş İlçesinde imar çalışması yapılan 1/100 binlik  plan görüşüldü. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve vatandaşı bilgilendirme toplantısı karşılıklı dialog halinde yapıldı. Toplantıya Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Belediye İmar Müdürü Süleyman Erdoğan,  Antalya Büyükşehir’den Rukiye Sami, İmar daire Başkanlığı yetkilileri, Ağullu köyü sakinleri katıldı. Toplantıya katılan Ağullu Mahallesi sakinleri ve mahallede esnaflık yapan esnaflarla yetkililer arasında sözlü tartışmalar yaşandı.   Toplantıda diğer mahalleler içinde ileriki günlerde ayrı ayrı toplantı yapılacağı belirtildi.
 Ağullu mahallesi için yapılan imar çalışması için Kaş Belediye toplantı salonunda yapılan ve katılımın yoğun olduğu toplantıda Ağullu mahallesi içersinden geçen D 400 karayolu üzerindeki yerleşim alanlarının imar durumu konuşuldu. Özellikle yerleşim içi yerlerde yoldan çekim mesafeleri,  yapı biçimi, mesken, iş yeri olarak kararlaştırılması değerlendirildi. Yetkililer Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından imar planı çalışmalarında son aşamaya geldiğini, öncelikle 1/25.000lik imar planının tamamlandığını, şimdi de 1/100.000 ve 1/5000, 1/1000lik planların da çalışmalarının yğrütüldüğünü belirtildi. Bu imar çalışmalarında Ağullu mahallesi sakinlerinin bu fırsatı değerlendirmeleri gerektiğini,  bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini, Ağullu merkezdeki özellikle de D400 karayolu üzerindeki arazilerin değerinin artacağını, yol kenarındaki taşınmazlarda ticari alanlarının açılmasının önünün açılacağını, işyerlerinin değerinin artacağını,  konutların gerek çok katlı ve gerekse bitişik nizam imarın yapılarak genel bir rahatlamanın sağlanacağını belirttiler.  Ağullu mahallesi sakinleri ise yapılan bu imar çalışmalarından endişe duyduklarını, bu imarla D400 karayolunda 25 m yoldan çektirme mesafesi olacağından arazilerinin azalacağını, bazı arazilerde imar bakımından sıkıntı taşayacaklarını belirttiler.  Ağullu mahallesi sakinleri imar planının bir kısmının çalışmasının bittiğini ve  kesinleştiğini öğrendiklerini ve bundan haberdar olmadıklarını  ve bu durumdan son derece rahatsız olduklarını belirttiler.
Toplantıda konuşan Ağullu Mahallesi Muhtarı Durmuş Yenier de imar çalışmalarının vatandaşın lehinde olduğunu, imar çalışmalarının bir an önce bitmesini ve bu durumun netleşmesini istediklerini belirtti.
 
Editör: TE Bilisim