Kaş İlçesi’nde Atatürk saygıyla sevgiyle ve büyük bir özlemle anıldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 82’nci yıldönümünde Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen törenle anıldı. Kaş İlçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen anma törenine, Kaş Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, Kaş Garnizon Komutanı Deniz Gözetleme Karakol Komutanı Deniz Yarbay Serdar Yıldırım, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Emniyet Müdürü Volkan Cansever, askeri erkan, resmi daire kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Kaş Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Kaş Belediye Başkanlığı tarafından çelenkler konuldu. Ardından saat 09.05’te sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu, göndere çekilen bayrak yarıya indirildi.
Kaş’ın Gökseki Mevkiinde bulunan Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde devam eden anma programında saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşması Atatürk İlköğretim Okulu 2’nci Sınıf Öğretmeni Ümit Aslan tarafından yapıldı. Aslan yaptığı konuşmada” Bu gün Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve çağdaş Türkiye’nin mimarı olan Atatürk’ün ölümünün 82. yıldönümünde onu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir. İşte 10 Kasım’lar bu yüzden milletçe tuttuğumuz yasa rağmen; Atatürk’ün fikirlerinin daha iyi anlaşılarak tatbik edileceği günler olmalıdır. Bugün bizler Onu her zamankinden daha iyi anlayarak, Düşüncelerinden daha iyi istifade ederek, bilimin ışığında ülkemiz ve milletimiz için daha iyi neler yapabiliriz onu düşünmeli ve zaman geçirmeden işe koyulmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, aramızdan ayrılışının 82. yılında, Türk Ulusu’nun yüreğinde ölümsüzleşen, büyük önder Atatürk’ü bir kez daha guru, özlem ve saygıyla anıyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum”dedi.
  Atatürk’ü anlatan video gösterimi yapıldı. Atatürk İlkokulu 2/B Sınıfı öğrencileri tarafından Mustafa Kemal’in Kağnısı şiiri eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküler İzmir’in Kavakları ve Yemen Türküsünü okudular. Atatürk Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencileri Büyük Önder’in ölümünün ardından dünya devlet büyüklerinin söylediği sözlerden bazıları okundu. Atatürk İlkokulu 2/A sınıfı öğrencilerinden Alp Çulcuoğlu, Ceylin Karabaş, Mustafa Tuğra Genç ve Eda Aydın tarafından Mustafa Kemaller Tükenmez şiirini hep birlikte okudular. Atatürk İlkokulu Ana sınıfı öğrencileri Nasıl Söylerim Öldüğünü Nasıl  şarkısı eşliğinde Atatürk’ü anma etkinliklerini sunmalarıyla proğram sona erdi.
Editör: TE Bilisim