Antalya’nın Kaş İlçesi Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır tek kişilik farkındalık yürüyüşüne çıkıyor. Hüseyin Kayır yürüyüşüne 26 Mayıs Pazar Günü Kaş’tan başlayacak. Hüseyin Kayır 30 Mayıs Perşembe Günü Antalya’ya ulaşacak. 5 Etaptan oluşacak yürüyüşün her etabı ayrı bir temadan oluşuyor.
 
Hüseyin Kayır’ın Kat Edeceği Etapların  Temaları ve  Ayrıntıları Şöyle;  “ 26 Mayıs Demre Sevgi Etabı (  Paylaşmayı Dostluğu Bilen Yörük Çocukları İçin) , 27 Mayıs Finike Hoşgörü Etabı ( Bozulan Damak Tadımız , Yemeklerimiz, Sağlığımız, Türkiye Onkoloji Hastaları  Ve Aileleri İçin ) , 28 Mayıs Kumluca Saygı Etabı ( Türkiye Omuriliği Felçlileri Adına ) , 29 Mayıs Kemer Emek Etabı ( Tüm Çiftçi , Çoban, Doğa Ve Hayvan Severler İçin) , 30 Mayıs Antalya Ataları Anma Etabı  (  Tüm Şehit Gazi Ve Mustafa Kemal Atatürk Adına ) “


Kaş Yörük Türkmen Derneği Başkanı Hüseyin Kayır, yürüyüşün 6 gün süreceğini söyledi. Toplam 187 kilometre yürüyeceğini belirten Kayır, "Her etabı, ülkemizdeki sorunlara dikkati çekmek için farklı adlarla yürüyeceğim. En önemlisi, Yörük kültürünün bu ülkenin mayası olduğunu, Yörüklerin de bu ülkenin, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel unsuru, çimentosu olduğunu göstermek istiyorum. Amacım, toplumsal farkındalık yaratmak" dedi.


Editör: TE Bilisim