Antalya'nın Kaş ilçesinde müzik öğretmeni, bağlama ve cura ustası Emre Dayıoğlu, yeni türkü albümü 'Heybemdeki Türküler'i dinleyicileriyle buluşturdu.
Özellikle Ege, Akdeniz ve İç Anadolu bölgelerinde il il, ilçe ilçe ve köy köy dolaşarak adı sanı duyulmamış halk müziği sanatçılarını ve halk türkülerini kayıt altına alarak, Türkiye ile tanıştıran Emre Dayıoğlu, bu kez 'Heybemdeki Türküler' adlı 9 türküden oluşan albüm yaptı. Dayıoğlu'nun yeni albümü sosyal medya platformlarında türkü tutkunları ile buluştu. Dayıoğlu'nun yeni albümünde yer alan 9 türküden ikisi kendi bestesi. Bunlar 'Bizim Köyün Üzümü' ve 'Kara Gözlü Düriye' türküleri.
Emre Dayıoğlu, "Yeni albümümüde 20 sanatçı arkadaşım yer alıyor. Türkülerin seslendirilmesinde üç telli, bağlama, cura, sipsi, kabak kemane, kaval, davul, zurna gibi halk çalgılarının yanında gitar, elektro gitar, bas gitar, perdesiz gitar, bakır üflemeliler gibi çalgılarla, türkülerin özüne bağlı kalınarak modern müzik düzenlemesi yapıldı. Albümümün ses tasarımı ve ses düzenlemeleri ses mühendisi Ozan Demir tarafından yapıldı. Türküler için tek bir stüdyoda kayıt yapılmadı. Müzisyenler yaşadıkları yerlerdeki stüdyolara giderek, kayıt yaptırdı. Ses mühendisi Ozan Demir'in itinalı çalışması ile her kesimin dinleyebileceği, türküleri seveceği bir albüm ortaya çıktı" dedi.
 
Editör: TE Bilisim