Antalya'nın Demre ilçesinde 2 gündür deniz yüzeyinde görülen kirliliğin nedeninin belirlenmesi için araştırma başlatıldı. Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Deniz üzerindeki beyaz tabakayı gördüm. Ancak ne olduğu hakkında yorum yapma olanağım yok. Uzman arkadaşlar, denizin değişik noktalarından numune alıp, inceleyecek" dedi.
Demre sahillerinde 2 gündür deniz yüzeyinde beyaz köpük tabakası görülmeye başlandı. Kirlilik Çayağzı Limanı'nın doğusundan başlayarak, yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki Demre sahillerindeki gözlendi. Koylarda, Kum Dağı mevkiindeki kayalıkların arasında daha yoğunlaşan köpük tabakasının nedeni belirlenmesi için araştırma başlatıldı.
Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, "Deniz üzerindeki beyaz tabakayı gördüm. Ne olduğu hakkında bir yorum yapma olanağım yok. Merkezi Demre'nin Beymelek mahallesindeki Akdeniz Su Ürünleri Enstitüsü ile görüştüm. Enstitüdeki uzman arkadaşlar, denizin değişik noktalarından numune alıp, inceleyecekler. Beyaz tabaka hakkında yapılacak bilimsel araştırmalar sonrası açıklama yapabilirim" dedi.
 
Editör: TE Bilisim