Kaş ilçesine bağlı Gömbe Mahallesi’nde faaliyet gösteren Doğa Gönüllüleri, Batı Torosların en yüksek noktası olan Akdağ'ın zirvesi Yumlu Tepe'ye yürüdü.
    Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Gömbe Mahallesi’nde faaliyet gösteren Gömbe Doğa Günüllüleri, Batı Torosların en yüksek noktası olan Akdağ’ın zirvesi olan Yumlu Tepe’ye zirve yürüyüşü yaptılar. Kaş İlçesi’ne bağlı Gömbe Mahallesi’ndeki Gömbe Doğa Gönüllüleri, Batı Antalya’nın en yüksek noktası olan 3024 metre yüksekliğindeki Akdağ’ın zirvesi olan Yumlu Tepe’ye,  bu yıl 6’ncısı  düzenlenen Yumlu Tepe Zirve Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Gömbe doğa Gönüllüleri Yusuf Şahin ve İbrahim Ekinci’nin rehberlik ettiği yürüyüşe 20 doğa sevdalısı katıldı. Yürüyüşe katılanlar, araçlarla 2000 metre yüksekliğindeki Subaşı Yaylası’na gitti. Buradan yürüyüşe geçen grup, 3 saatte 13 kilometrelik yürüyüşün ardından Yumlu Tepe’ye ulaştı. 3024 metre yüksekliğindeki Yumlu Tepe’ye ulaşan grup, önce başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler için saygı duruşunda bulundu. Hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu. Ardından hep birlikte zirveye bayrak diktiler. TODOKS tarafından konulan zirve defterini imzaladı. Verilen molanın ve yenilen yemeğin ardından grup, tekrar 13 kilometre yürüyerek Subaşı Yaylası’na indi. Araçlarla akşam saatlerinde Gömbe Yaylası’ne geri döndü.
  Zirve yürüyüşü ile ilgili olarak yürüyüşün rehberi Yusuf Şahin yaptığı konuşmada” Amacımız bu doğal güzelliği tanıtmak. 13 kilometrelik yürüyüş bölgesinde 20 tane kar sularından oluşmuş göl var. Nefis doğal oluşumlar var. Ayrıca zirveden tüm bölgeyi gözlemleyebiliyorsunuz. İşte bu güzellikleri göstermek ve insanımızın doğa sevgisini geliştirmek istedik. Bu yıl altıncısını düzenleyerek bu amacımızı gerçekleştirdik. Dostlarımıza doğa sevgisi kazandırdık” dedi.
 
 
Editör: TE Bilisim