Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'nun (TSSF) ev sahipliğinde, Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) tarafından Antalya'nın Kaş ilçesinde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Dünya Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası kortej yürüyüşü ile başladı. Şampiyona 8 Ekim Cumartesi günü sona erecek.
Dünya Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası, Kaş ilçesinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile başladı. Kaş girişinden, bando eşliğinde başlayan yürüyüşe, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, TSSF Başkanı Oğuz Aydın, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, TSSF yöneticileri, şampiyonaya katılan 40 ülkenin sporcuları ve Kaşlılar katıldı. Kaş girişinden başlayan kortej yürüyüşü, Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda sona erdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki açılış töreninde, saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ve CMAS Marşı okundu. Bando bir konser verdi.
Açılış töreninde bir konuşma yapan Anna Arzhanova, "Bir ifade var. 'Kaş başka' diyoruz. Kaş serbest dalış sporu ve CMAS için özel bir yer. CMAS 6. Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası'nın açılış töreninde sizlerle olmaktan, Kaş'ta olmaktan büyük onur duyuyorum. Katılımcı ülke ve sporcu sayısı açısından bu şampiyonada rekor kırıyoruz. CMAS adına şampiyonayı açıyorum" dedi.
TSSF Başkanı Oğuz Aydın, "Kaş'ın mavi derinlikleri bir dünya şampiyonasına daha ev sahipliği yapıyor. 40 ülkeden 120'nin üzerinde sporcu bu şampiyonada madalya mücadelesi verecek. Katılımcı ülke ve sporcu sayısı açısından bu bir rekor. Dünya sualtı sporları camiasının kalbi, bu şampiyona ile Kaş'ta atacak. Bu şampiyonadan yeni dünya ve Türkiye rekorları çıkacak. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Kaş, dünyada ve Türkiye'de dalış sporunun önemli merkezlerinden biri. O nedenle bu şampiyonanın, Kaş'ta düzenlenmesine gönülden destek veriyoruz. Devam etmesi için de desteğimizi sürdüreceğiz. Bu nedenle şampiyonanın Kaş'ta düzenlenmesine katkı veren CMAS Başkanı Anna Arzhanova'ya ve TSSF Başkanı Oğuz Aydın'a teşekkür ediyorum. Yerel yönetim olarak Kaş'ta, sualtı sporunun gelişmesini sağlamak, daha ileri noktalara taşımak amacıyla Kaş Kaymakamlığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Kaş Belediyesi iş birliğinde Kaş Limanağzı'nda, Kaş Sualtı Sanat Parkı'nı kurduk. Kaş Belediyesi olarak dalış sektörünü sadece organizasyonlarla değil, projelerle de destekliyoruz" dedi.
Kaş Belediyesi İnce Boğaz Tesisleri açığında gerçekleştirilecek olan 6. Dünya Serbest Dalış Outdoor Şampiyonası'nda 40 ülkeden 120'nin üzerinde sporcu mücadele edecek. Türkiye, şampiyonada 8 sporcu ile madalya mücadelesi verecek. Sporcular 4 gün 4 dalda yeni rekorlar ve madalya mücadelesi verecek.
 
 
Editör: TE Bilisim