GAZETECİ BEYHAN CENKÇİ KAŞ’TA MEZARI BAŞINDA ANILDI
Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanlarından Beyhan Cenkçi, ölümünün 27'nci yılında Antalya'nın Kaş ilçesindeki mezarı başında törenle anıldı.
Kaş Yüzbaşı Hasan Fehmi Sokullu Mezarlığı'nda düzenlenen Beyhan Cenkçi'yi anma törenine Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Yönetim Kurulu Üyeleri, eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem, eski Kaş Turizm Müdürü Mustafa Aydın ve Kaşlılar katıldı.

Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin yaptığı konuşmada" Vefalı dostlarım, dünyada unutulmaya başlanmış, kaybolmaya başlayan vefa duygusuna rağmen sizler vefalı dostlar 1997 yılında kaybettiğimiz ve vasiyeti üzerine Kaş’ta gömülen, değerli büyük başkan, büyük gazeteci ve üstat merhum Beyhan Cenkçi bugün ölüm yıldönümünde mezarı başına anmaya gelerek, ne kadar vefalı dostları olduğunu gösterdiniz. Buraya her yıl gelişimizin bir başka sebebi de kaybolmuş bir duyguyu yaşatmak. Bu duygunun adı vefa. Vefa insanlar için güzel bir duygudur. Vefa duygusunu kuşaktan kuşağa taşıyacağız. Merhum Cenkçi’ye yüreğimde çok fazla sevgi ve saygı var. Merhum Cenkçi basın dünyasına büyük hizmetler vermiş, fikirleri uğruna hapislerde yatmış, Türkiye Gazeteciler Cemiyetini büyütmüş, büyük hizmetler vermiş çok değerli bir insandı. Gazeteciler susarsa toplum susar. Merhum Cenkçi iyi bir gazeteci olduğu kadar güzel bir insan, aziz bir dosttu. İnsan ömrü sanıldığı kadar uzun değildir. Önemli olan insanın ölümünden 27 yıl sonra mezarı başında, bu kadar vefalı dostlar tarafından anılmayı, hatırlanmayı hak edebilmektir. Merhum Cenkçi öleli 27 yıl oldu. Hala unutulmadı. Kaş'ın tanıtımı ve gelişimi için her şeyi yaptı. Kaş'ı çok severdi, Kaşlılarla haşır neşirdi. Kaş onun için çok özel bir yerdi. Keşke uzun yıllar yaşasaydı. Kaş'ın bu gününü, gelişmiş Kaş'ı görseydi. Umarım çok mutlu olurdu. Gazeteciler Cemiyeti olarak ölümünün her yıldönümünde onu Kaş'ta anmayı sorumluluk olarak gördük" diye konuştu.
Eski Kaş Belediye Başkanı Emin Erdem ise yaptığı konuşmada "Merhum Beyhan Cenkçi’yi  27 ölüm yıldönümünde ilk yılında olduğu gibi her yıl 17 Mart tarihinde çok sevdiği Kaş’ta mezarı başında anıyoruz. Merhum Cenkçi Kaş'ı çok severdi. Kaş aşığı bir insandı. Kaş'ın tanıtımında, gelişmesinde ve özellikle Kaş’ın turizmde gelişmesinde  çok önemli katkıları var. Kaşlılar olarak onun çok yardımlarını gördük. Kaş'ın tarihini, doğasını ilk keşfedenlerden biri merhum Beyhan Cenkçi'dir. Yaşamını Kaş'a ve Kaş'ın tanıtılıp, gelişmesine adayan Cenkçi'yi, Kaşlılar olarak bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi.
Kabristanda yapılan anma merasimi’nin ardından Beyhan Cenkçi için Kaş Merkez  Süleyman Çavuş Camii'nde de mevlit okutuldu. Ankara Gazeteciler Cemiyeti  her yıl olduğu gibi bu yılda İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Osman Murat Erdoğan’a Kaş’lı Gençler için Spor malzemeleri teslim ettiler.
 
Editör: TE Bilisim