Antalya’nın Kaş İlçesinde 14–16 Haziran tarihlerinde Kaş Belediyesi tarafından düzenlenen "22. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali" etkinlikleri programında yer alan Meis-Kaş Yüzme yarışlarına katılan Kaş’lı Genç yüzücü Mustafa Çağlar Coşkun (15) Genel Klasmanda 3’üncü olarak büyük bir başarıya imza attı.
 
  Mustafa Çağlar Coşkun yarışma ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede; “Antalya Konyaaltı Muhittin Böcek Lisesinde Öğrenim görüyorum. Kaş’lıyım. Meis ile Kaş arasındaki açık deniz yüzme yarışında 1saat 45 dakikalık derecem ile genel klasmanda 3’üncü olarak kürsüye çıktım. Erkekler klasmanında ise 2’inci oldum. Geçen yıl yapılan yarışmalarda ise genel klasmanda 8’inci, yaş grubunda ise 1’inci oldum. Yarışmada 3’üncü olacağımı beklemiyordum. Çok mutluyum bu sonuçtan ötürü. Ağbim  Çağatay Coşkunda benimle birlikte yarışmaya katıldı ve 88’inci olarak yarışmayı tamamladı. Yarışmaya denizde çalışarak hazırlandım. Haftada 5 gün çalıştım. Son dönemde derslerimden dolayı fazla ağırlık verememiştim çalışmalarıma. Bu derece sürpriz oldu benim için. İnşallah seneye daha iyi derece ile 1’inci olurum. Yüzmeye 2010 yılında başladım. Akdeniz Üniversitesi Spor Kulübünde çalışmalarımı bugüne kadar sürdürdüm. Ailemin büyük desteğini gördüm her zaman. Babam Zafer Coşkun her zaman yanımda oldu. Beni sürekli destekledi. Yarışlar sonrasında kürse de madalyamı alırken Babam, Babaannem 89 yaşındaki Cemile Coşkun, Dedem Kaş Merkez Ortaokulu Emekli katiplerinden 89 yaşındaki Durmuş Coşkun, Annem Ayşe Coşkun yanımda yer aldılar ve başarımdan dolayı beni kutladılar. Bu benim için en büyük ödül oldu. Bundan sonrada Kaş’a daha büyük başarılar armağan etmek için çalışacağım.Çalışmalarım da bana destek olacak  Belediyemizden ve Sponsorlardan destek bekliyorum ” Dedi.
 
  Genç yüzücü Mustafa Çağlar Coşkun’un babası Zafer Coşkun ise yaptığı açıklamada oğlunun başarısından dolayı Ailece büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek ; “ Ailelerin gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için mutlaka spora yönlendirmelerini tavsiye ediyorum. Oğlumuzu spora teşvik etmekten ve Ailece onun başarılarından son derece memnunuz. Kaş’ı temsil eden tek sporcu olmasına rağmen yarış öncesi ve sonrası ilgililerden yeteri kadar alaka göremedik. 15 yaşındaki genç bir yüzücünün, diğer illerden gelen çok iyi yetişmiş sporcular ile yarışıp 3’üncülük derecesini alması çok büyük bir başarıdır. Diğer yüzücülerde bu başarıyı hayretler içerisinde karşıladılar ve sonuca inanamadılar. Bu yarış zorlu bir parkurda açık denizde gerçekleşti.1saat 45 dakikalık derece uzmanlar tarafından da mükemmel bir sonuç olarak değerlendirildi. Gelecekte çok büyük başarılar kazanmasını diliyor ve bekliyoruz.” Dedi.
 
Editör: TE Bilisim