HEKTAŞ 28 Şubat Cuma günü Kaş İlçesi’nin Kınık ve Ova Mahallelerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak.
HEKTAŞ, akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Bugüne kadar Akıllı Tarım Köylerde etkinliği kapsamında Türkiye’nin birçok ilinde çiftçilerle buluşan HEKTAŞ, yeni rotasıyla yoluna devam ediyor. Bu kapsamda HEKTAŞ, 24 Şubat - 6 Mart tarihleri arasında Antalya’daki çiftçilere akıllı tarım uygulamalarını anlatacak.
OYAK Tarım Hayvancılık Grubu şirketlerinden HEKTAŞ, akıllı tarım seferberliğine bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Akıllı Tarım Köylerde projesi kapsamında HEKTAŞ, bu kez 24 Şubat – 6 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Kumluca Hal ve Mavikent, Finike’ye bağlı Hasyurt ve Turunçova, Demre’ye bağlı Demre Hal ve Beymelek, Kaş’a bağlı Kınık ve Ova, Kepez’e bağlı Gaziler ve Altınova, Aksu’ya bağlı Topallı, Serik’e bağlı Gebiz, Aşağıkocayatak ve Serik Hal ve Alanya’ya bağlı Konaklı, Payallar, Beyrebucak ve Macar köylerinde çiftçilerle buluşacak ve akıllı tarım yöntemlerini anlatacak. Yeni rotasıyla ilk olarak Antalya’lı çiftçilerle Kumluca Toptancı Hali’nde buluşmaya hazırlanan HEKTAŞ, etkinlik alanını ziyaret eden çiftçileri sıcak çorba ile karşılayacak.
Akıllı Tarım uygulamaları 250’ye yakın köye ulaşacak
Bir yıl boyunca 250’ye yakın köye ulaşacak proje ile çiftçiler, akıllı tarım uzmanlarıyla bir araya gelecek ve tarımdaki son teknolojik gelişmeleri öğrenecek. Proje kapsamında çiftçilere ve ziyaretçilere tarımda uzaktan görüntüleme sistemleri (drone) kullanımı, uzaktan kumandalı tarım makineleri, iyi tarım uygulamaları anlatılacak ve çocuklar için aktiviteler düzenlenecek.
 
HEKTAŞ’ın Antalya Takvimi:
 
Planlanan Tarih İl İlçe Köy
24.Şub Antalya Kumluca Kumluca Hal
24.Şub Antalya Kumluca Mavikent
25.Şub Antalya Finike Hasyurt
25.Şub Antalya Finike Turunçova
26.Şub Antalya Demre Demre Hal
26.Şub Antalya Demre Beymelek
28.Şub Antalya Kaş Kınık
28.Şub Antalya Kaş Ova
2.Mar Antalya Kepez Gaziler
2.Mar Antalya Aksu Topallı
3.Mar Antalya Kepez Altınova
3.Mar Antalya Serik Gebiz
4.Mar Antalya Serik Aşağıkocayatak
4.Mar Antalya Serik Serik Hal
5.Mar Antalya Alanya Konaklı
5.Mar Antalya Alanya Payallar
6.Mar Antalya Alanya Beyrebucak
6.Mar Antalya Alanya Macar
 
 
 
Editör: TE Bilisim