Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı yarışmanın Kaş ayağı yapıldı.

    Kaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen yarışmayı, Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarım Şubesi Müdürü Bülent Yüksel, Antalya İl Tarım Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Dilek Bilgin, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Koordinatörü Musa Yücel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk, Kaş İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Gökhan Göktaş,  Kaş Sosyal yardımlaşma Vakıf Müdürü Ayhan Yıldırım, Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirtepe, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar izledi.

Yarışmaya, Emine Erdem, Dilek Aktaş, Teslime Layık, Alev Çıralı, Neriman Erdoğan ve Rahime Çırak adlı  altı Kaşlı bayan katıldı. Yarışmada, İl Tarım Müdürlüğü Koordinasyon Şube Müdürü Dilek Bilgin başkanlığında altı kişilik jüri görev yaptı. Yarışmada bayanlara, tarımla ilgili 15 soru soruldu. Yarışma sonunda, 15 sorudan 11’nin doğru yanıtlayan Teslime Layık birinci oldu. 7 Ekim’de yapılacak olan Antalya Finali’nde, Kaş’ı temsil etmeye hak kazandı. İkinciliği 100 puanla Dilek Aktaş aldı. Üçüncülükte Emine Erdem ve Alev Çıralı 90’ar puan aldı. Sorulan üç yeden soru sonrası Emine Erdem yarışmanın üçüncüsü oldu. Yarışmada birinci olan Teslime Layık’a, bin 750 liralık ödülü Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, ikinci Dilek Aktaş’a  1000 liralık ödülü Antalya Büyükşehir Belediyesi Kaş Kordinatörü Musa Yücel, üçüncü Emine Erdem’e de 600 liralık ödülü Kaş İlçe Tarım Müdürü Gökhan Göktaş verdi.

   Yarışmada bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar yaptığı konuşmada”Kaş, turizm kenti olduğu kadar, bir tarımsal üretim merkezi. Tarımsal üretimi, eğitimli kişilerin yapması çok önemli. Bizim ülke olarak tarımda ve hayvancılıkta üretime, daha çok üretmeye ihtiyacımız var. Ben buradan Kaş’ta yaşayan, üniversite bitirmiş gençlerimizi tarımsal üretim yapmaya çağırıyorum. Bu yarışmanın üretici olan kadınlarımızın bilgilendirilmesine, gelişmesine, daha iyi üretim yapmalarına katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.


   
 
Editör: TE Bilisim