Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Büyükşehir Yasası ile kapanan Kalkan Belediyesi’nde 26 Eylül 2013 yılında yapılan operasyonla ilgili davada, Antalya  Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi nihai kararını verdi.
   Kalkan Belediyesi’nde o dönem yapılan operasyonda dönemin Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt rüşvet vermeye teşebbüs, aralarında belediye çalışanlarınında bulunduğu 13 kişi de rüşvet almak ve görevi kötüye kullanmak suçlarından gözaltına alınmıştı. Dava sonucunda üç kişi tutuklanarak Elmalı Cezaevi’ne gönderilmişti. Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde 27 Mart 2017 tarihinde  görülen karar duruşmasında bazı sanıklar hapis cezası almış ve hapis cezası alan kişiler Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne başvurmuştu.
   Antalya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi bu dava ile ilgili orak kesin kararını verdi. 27 Eylül 2018 tarihinde verilen karar açıklandı. Karara göre, sanıklardan Mustafa Akdeniz ve İngiliz Michael John Gernat berat etti. Eski Kalkan Belediye Başkanı Ömer Saim Karakurt hakkında verilen Kalkan Belediyesi’nin ankara’da o dönem süren bazı davalarında beleye lehine düzenleme yapılması için rüşvet vermeye teşebbüsten verilen 1 yıl 3 aylık ceza onandı. Ancak ceza iyi hal nedeniyle ertelendi. Başkan beş yıl süre ile denetime tabi tutulacak. Aynı davada sanıklar Özer Yılmaz ve Selçuk Yurtsevehakkında verilen 1 yıl 8’er ay ceza ve 4 günlük adli para cezası hükümleri ertelendi Sanıklar 5 yıl süre ile denetim altında tutulacak.
   Aynı davada yargılanan Osman Duran ve Suat Yücesan hakkında verilen 5 yıl hapis cezası iyi hal nedeniyle 4 yıl 2 aya indirildi. Sanıklar hakkında verilen ceza ertelenmedi.
    
 
 
 
 
Editör: TE Bilisim