KAŞ’TA KANSERDE ERKEN TEŞHİS DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
 Kaş ilçesinde İlçe Sağlık Sağlık Müdürlüğü tarafından kanserde erken teşhis değerlendirme toplantısı ziraat Odası Toplantı Salonu’nda  yapıldı.
Kanserde erken teşhis değerlendirme toplantısına Kaş İlçe Sağlık Müdürü Dr. Dilek Kandur, Kaş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Göktaş İlçe Sağlık Müdürlüğü Doktoru Tuğçe Güldaş ve vatandaşlar katıldı. Kaş İlçe Sağlık Müdürlüğü  çalışanları tarafından vatandaşlara konuya ilişkin bilgilendirme broşürü dağıtıldı.
kaş İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli  Doktor Tuğçe Güldaş tarafından vatandaşlara kanserde erken teşhis ile ilgili bilgiler verildi. Yaptığı açıklamada kanserde erken teşhis, tedavinin başarılı olması için atılan ilk ve en önemli adımdır.Kanserde erken teşhis hayat kurtarır. kanserde erken teşhis ve erken teşhis ile taramanın önemi, kanser kontrolünde etkin rol almak için yapılacaklar, kanserlere ilişkin tarama programları yürüten Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinin (KETEM) faaliyetleri konusunda vatandaşlara önemli bilgiler vererek”Kanser nedir? Kanser; vücudun bir organ veye dokusunda beliren bazı anormal hücrelerin kontrolsüz ve düzensiz  bir şekilde çoğalması sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Kadınlarda en sık görülen kanser türleri; meme, kolon, akciğer, rahim Ağzı, ve mide kanseridir. Erkeklerde ise en sık görülen kanserler; akciğer, prostat, ve tütüne bağlı kanserlerdir. Erken teşhis hayat kurtarır’ prensibi ve toplumda kanser konusunda farkındalık yaratmak amacıyla KETEM’in korunma yöntemleri ve tarama programları hakkında yüz yüze eğitimle bilgilendirmede bulunduğunu, kanserden korunma ve taramaları gerçekleştirdiğini, vatandaşların taramalarını KETEM ve aile hekimlerinde ücretsiz yaptırabilir”dedi.
 
Editör: TE Bilisim