Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Gömbe Yaylası, Subaşı Yaylası ve Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Girdev, Evyaka, İkiz Göller yaylalarına iki gündür yağan karın kalınlığı, 20 santimetreye ulaştı. Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Kar değil bereket yağdı" dedi.
Batı Torosların en uç noktaları olan Gömbe, Girdev, Şubaşı, Evyaka ve İkiz Göller yaylalarına iki gündür kar yağıyor. Hala yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor. Kar dün gece yaylaların 1300 metre yüksekliğine kadar indi. Kar kalınlığı 20 santimetreye yaklaştı. Yağan karla birlikte Batı Torosların en yüksek ikinci tepesi olan Akdağ beyaza ve sise büründü. Akdağ'ın eteklerindeki doğa harikası olan Yeşilgöl ve Uçarsu da beyaza büründü.
Kar yağışı en çok yaylalardaki üreticileri sevindirdi. Yaz mevsiminde Gömbe ve Elmalı Ovası'na hayat veren Gömbe'deki Çayboğazı Barajı'nın kapakları susuzluk nedeniyle kapatılmıştı. Kar yağışı üreticileri sevince boğarken, henüz daha Akdağ'ın eteklerinde hayvanları ile bulunan Yörüklere zor anlar yaşattı. Yörükler, kar yağışının ardından sahile göçe başladı.
Yeşilgöl'e kadar arazi aracı ile çıkan Ali Ekinci, "Yaylada muhteşem bir güzellik oluştu. Gömbe Yaylası yazın yeşili ile kışın ise karın beyazı ile güzeldir. O güzellik oluştu. Yeşilgöl'ün etrafı beyaz örtü ile kaplandı. Kıyısında da sular donmaya başlamış. Daha yukarılara çıkmak olanaksız. Yukarılarda kar kalınılığı 30 santimetreyi geçmiş" dedi.
Gömbe Mahallesi Muhtarı Süleyman Kocakehya, "Gömbe Yaylamız su zengini olarak bilinir. Ancak geçen yıl kurak giden kışın ardından, Gömbe Yaylası ve çevresinde kuraklık tehlikesi başlamıştı. Akan pınarlar kurumuş, Çayboğazı Barajı'nın kapakları kapatılmıştı. Bazı bahçelerin son sulaması yapılamamış, seracılar zor günler geçirmişti. Onun için bu yağan kar değil, yayladaki üreticiler için bir bereket. En büyük dileğimiz kar yağışının sürmesi" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim