Kaş Belediyesi'nin olağan temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Kaş Belediyesi'nin temmuz ayı toplantısı Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş'ın yönettiği oturumla yapıldı. Başkan Mutlu Ulutaş, gündem öncesi yaptığı konuşmada, "Geçen haziran ayında 'Kısa Film Festivali' gerçekleştirdik. Dünya Çevre Günü'nde Kaymakamlık ve STK'larla yürüttüğümüz kampanyayla deniz altına çöp konteynerleri koyarak, atık istasyonları oluşturduk. Yeşilköy bölgesindeki yangın söndürme çalışmaları dolayısıyla tüm kamu kurumlarına, Orman İşletme İlçe Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. İlçe belediyemiz de diğer kamu kurumlarıyla birlikte eşgüdümlü şekilde gereken desteği veriyor. 23. Uluslararası Likya Kaş Kültür ve Sanat Festivali'ni gerçekleştirdik. Festivale yoğun ilgi vardı. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı'nı, Yunanistan'ın Meis Adası'ndan, Meis Belediye Başkanı ve yardımcısıyla başlattık. 7,1 kilometrelik etabı 6 ülkeden 125 sporcu yüzerek, ülkemize geldi. Parkuru dünya ölçeğinde, Avrupa ile Asya'yı bağlayan önemli bir yarışma. O açıdan bu yarışmanın devamlılığını önemsiyoruz. Yarışın 16'ncısı yapıldı, inşallah bunu devam ettireceğiz" dedi.
Kaş Belediyesi'nin çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Ulutaş, "Mahallelerimizde 10 eski okulun restore edilmesi ya da yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmaları başlatmıştık. Çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. Ayrıca 17 mahallemizde eski okullarla ilgili çalışmaları da başlattık. Bu çalışmaları, eğitim, sosyal, kültürel gelişmelere ya da etkinliklere vesile olacağından çok önemsiyoruz. 'Kaş şehir merkezinde ne varsa kırsaldaki yerleşim yerimizde de bu hizmetler olacak' demiştik. Bu alanları kültürel, sosyal ve eğitimsel etkinlikler yapılabilecek hale getiriyoruz. Çocuk parkları, meydan düzenleme projelerini mahallelerimizde birer birer gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Başkan Ulutaş'ın ve mecliste grubu bulunan siyasi parti sözcülerinin konuşmasının ardından gündeme geçildi. Gündem maddelerinin karara bağlanması sonrası toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi. Meclisin ağustos ayı itibarıyla tatile gireceği ve eylülde yeniden toplanacağı belirtildi.
 
Editör: TE Bilisim