Kaş ilçesinde Doğantaş Bal ve Hasat Şenliği yapıldı.
    Antalya’nın Kaş İlçesi’ne bağlı Doğantaş Mahallesi’nde bu yıl Doğantaş Mahallesi Muhtarlığınca  5.’si düzenlenen Doğantaş Bal ve Hasat Şenliği yapıldı. Doğantaş Mahallesi, Orman Bakanlığı tarafından kurulan bal ormanına sahip. Çam balı üretimi ile meşhur. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı ve Kaş Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenen şenliğe Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Süleyman Demir, Ak Parti Kaş İlçe Başkanı Mutlu Ulutaş, Doğantaş Mahallesi Muhtarı Ali Karataş, KUTSO Başkan Yardımcısı Erhan Saraçoğlu, Kaş Belediye Meclisi üyeleri, mahalle muhtarları ve yaklaşık bir kişi katıldı.
   Doğantaş Bal ve Hasad Şenliği, bazı bal üreticilerinin kovanlardaki petekleri gösterimi ile başladı. Temsili bal konvoyu düzenlendi. Saygı duruşunda bulunuldu. Hep birlikte İstiklal Marşı okundu. Elmalı Belediyesi Mehteran Takımı bir geçiş yürüyüşü yaptı. Konser verdi. Bal üreticileri açtıkları tezgahlarda baş satışı yaptı. Balın reklamını yaptı. Mahalleli sanatçılar konser verdi. Ardından Bal Ağalığı ihalesi yapıldı. İhaleyi beş bin lira veren İsmail Alıcı kazandı. Bir inşaat sahibinin sahibi olan Alıcı, ihalesini aldığı Doğantaş Mahallesi’ne yapılacak olan camiinin inşaatından alacağı paranın 20 bin lirasını da bağışladı. Bal Ağası seçilen İsmail Alıcı’ya 25 kilo çam balı hediye edildi. Ardından bal yeme yarışı düzenlendi. Bir kilo balı 40 saniyede yiyen Adem Tatlıkulak birinci, Ayhan Azat ikinci, Süleyman Demirel üçüncü oldu.
   Bal yeme yarışması birincisi Adem Tatlıkulak yaptığı konuşmada” Yarışmaya katıldığım için çok mutluyum. Bir tabak daha olsa bir tabak daha yerim. Balın tadı çok güzel. Doğantaş’ın balı” dedi.
  Ürettiği balı satan Mehmet Akman da yaptığı konuşmada” bu bal Doğantaş Mahallesi’nin balıdır. Doğal baldır. Hiç katkısı yoktur. Herkes yiyebilir her derde deva” diye konuştu.
   Doğantaş Mahallesi Muhtarı Ali Karataş ise yaptığı konuşmada” Doğantaş Mahallemizin balını tanıtmak için 5. Hasat ve Bal Festivali’ni düzenliyoruz. Balımızda çok iddialı olduğumuz için balımızı tüm dünyaya tanıtmaya çalışıyoruz. Şeker hastaları bile balımızı yiyebilir, hiçbir zararı yoktur “ dedi.
  Şenlikte bir konuşma yapan Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan da yaptığı konuşmada”  Festivallerin bizim açımızdan farklı bir önemi var. Özellikle bu festivaller yöremizin tanıtımı, geleneklerimizin, göreneklerimizi devamı, hem birlik ve beraberlik duygularının pekişmesi açısından çok önemli etkinliklerdir. Organizasyonlardır. Ayrıca o beldemizin, yöremizin dünya çapında, ülke çapında tanınmasına vesile olacak  ürünleri varsa, bunlarında insanlarını beğenisine sunulduğu etkinlikler olmaktadır. Doğantaş Köyü, Antalya’nın en çok arı kovanına sahip ilçesi Kaş’ta en fazla kovana sahip köylerimizden biri. Bugün 6500 – 7000 kovana sahip Doğantaş Köyümüz kaşın çam balı konusunda tanıtılmasına büyük katkı sunmaktadır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim